Saimme viettää mukavan, rauhallisen kiitospäivän hyvässä seurassa. Ylensyöntiä ei voinut välttää.
Alimmassa kuvassa näkyvät vain alku- ja jälkiruuaksi tarkoitetut pikkusyötävät ja leivonnaiset. T ja minä hihkuimme innosta, kun saimme taikinakuoreen leivottua omenapiirasta (kuvassa klo 11:n kohdalla), joka näytti ihan sellaiselta, mitä Mummo Ankka sarjakuvissa laittaa ikkunalaudalle jäähtymään. Piiraspohjassa käytetty rasva oli voita, mutta piiraan tekijä kertoi, että jos tahtoisi todella New England -henkisen piirakan, rasvan pitäisi olla laardia.
Samainen piirakantekijä oli tuonut mukanaan myös suomalaisen kaura-omenapaistoksen kaltaista jälkiruokaa (omenapiiraan oikealla puolella), jossa oli omenoiden sijaan makeita päärynöitä. Aivan jä-ri-syt-tä-vän hyvää kermavaahdon kera.
Kuvasato pääruuista ja illasta muutenkin jäi vähäiseksi, sillä keskityimme syömiseen ja seurusteluun. Oivallinen iltama.
Dear family L, if you happen to read this - many thanks for the great night! Our first Thanksgiving was surely a memorable one.
Saitko perinteisen kurpitsapiirakan ohjeen jaettavaksi meille kaikille, joille raa'an piparitaikinan syöminen on piparitalkoiden paras puoli? Tuliko piiraastakin maha kipeäksi? Kyselee T Jäkestä
VastaaPoistaMartha Stewart tietää reseptin:
VastaaPoistahttp://www.marthastewart.com/259353/pumpkin-pie
tosin haastetta tuo mitat, lämpötilat ja tuotteet. Mitä on evaporated milk? onko se sama kuin Condensed milk?
Samat mausteet näköjään tulee kuin piparitaikinaan, joten eipä ihme S että maistuu samalta. :)
Kurpitsa taipuu moneksi, mausteilla saa ihmeitä aikaan.
VastaaPoistaS, mitä on alakuvassa noin kello seitsemässä olevalla vadilla - siis ihan vasemmassa alareunassa?
Siinä on lajitelma kaikenlaisia kuivattuja hedelmiä, periaatteessa siis suomalaiselle kaikkein tutuinta settiä.
VastaaPoistaKuivattujen hedelmien (ja tietysti myös tuoreiden!) suhteen Kalifornia on kyllä ihan super. Kaikkea saa.