torstai 21. tammikuuta 2010

Beebipakk

Hei vaan hei, nelihenkinen Lahden takana -joukkio on elossa ja voi hyvin. Päivät menevät nyt uusien kuvioiden opettelussa, niin kuin tietysti pitääkin. Pääsimme kotiin sunnuntaina ja nyt otamme rauhallisesti kotona.

Suomessa on ainutlaatuinen äitiyspakkaus, mutta täälläkin on vähän jotain vastaavaa, tai ainakin Tallinnan kaupungilla on. Kaupunki lahjoittaa uusille asukkailleen alla olevissa kuvissa näkyvän "Beebipakkin". Se sisältää lämpöpussin, fleece-haalarin, parit housut, paidat ja bodyn, muutaman vaipan, vanupuikkoja ja muun muassa lapsen navan puhdistukseen tarkoitettua kehäkukka-tinktuuraa, viroksi "saialilletinktuur". Tarvikepakkauksesta on sekä tyttöjen että poikien versio, sillä sairaalassa pakettia tuonut hoitaja vielä varmisti, että tytärhän meille tuli. Oletan, että meidän saamiemme vaaleanpunaisten paitojen ja pitsireunaisen myssyn sijaan pojat saisivat jotakin muuta.

Haalaria ja lämpöpussia saa todellakin pukea, sillä pakkanen kiristyi taas ja oli tänään noin 15 astetta. Suomessa lienee paljon kovempia lukemia, mutta tuokin kylmyys on jo sellainen, että ei tarvitse vielä K:n kanssa vaunukävelylle lähteä. Eipä sillä, että kävelylle pääsisikään, sillä kun teiden auraukset ovat täällä esikaupungissa mitä ovat, ei vaunuja saisi lykittyäkään.

Tänään uskaltauduimme kuitenkin koko joukko käväisemään Rocca al Maren ostoskeskuksessa, joka sijaitsee aivan Saku Suurhallin vieressä, jossa puolestaan parhaillaan luistellaan taitoluistelun EM-kisoja. Kisatunnelmaa saattoi aistia ihan kahvilan pöydässä, sillä suora kisalähetys pyöri televisiossa ja asiakaskunta vaikutti kansainväliseltä ja oli tyyliltään "turkis-iso korvakoru-huoliteltu meikki" -osastoa.

Kaikella kunnioituksella täkäläisiä urheilutoimittajia kohtaan, mutta kotoisessa kisastudiossa minä ikävöin Tapio Suomista ja Anuliisa Uotilaa, joiden ammattitaito kyllä jyrää komeasti virolaisten kollegojensa yli.

Vaan nyt K kainaloon ja nukkumaan. Tyttö tulee kirjaimellisesti kainaloon, sillä nukumme kaikki paremmin, kun olemme vieretysten.


 


 
Posted by Picasa

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saialilletinktuur kuulostaa kiintoisalta lisältä. Täällä H muuten ymmärtää varsin hyvin ikäväsi - Tapsa ja Anuliisa ovat verrattomia! Eilen he kovasti eläytyivät Mestarin eli Kuninkaan eli Plushenkon paluuseen. Plushenkosta ja luistelusta tuli mieleen Tantsud tähtedega, jota täällä blogissakin on käsitelty. Kuulin eilen Italiasta, että italialaiseen tantsuohjelmaan on hommattu tähtikisaajaksi itse Ridge Forrester. Huikeaa panostamista!

Anonyymi kirjoitti...

Jos lumi haittaa kärryttelyä, koitappa laittaa pyörien alle vanhat kunnon minisukset. Kylä kulkee! Pitää vaan muistaa, ettei jarrut toimi, ennenkuin ottaa sukset pois!! NH

S kirjoitti...

Olen vähän huolissani, sillä näyttää siltä, että Virossa ei tänä keväänä ole lainkaan Tantsud tähtedega -ohjelmaa. Muistan joskus lukeneeni, että telkkariyhtiön on laman takia pakko säästää myös siitä.

Mutta että Ridge Forrester!

NH: Se olisi kyllä täällä niin näyttävä kokonaisuus, että pääsisi varmaan lehteen! :D Tosin saakohan minareita enää mistään?

Related Posts with Thumbnails