torstai 30. syyskuuta 2010

Päivän paras


Kuvan pömpelin sisältö sai minut tänään hyvälle tuulelle pitkäksi aikaa.

Kävelin Vabaduse väljakulla ja ihmettelin työmaakonttia, jonka kyljessä lukee "nimepäev", suomeksi nimipäivä. Hipsin vähän lähemmäs, jolloin kontista tuli nuori nainen, joka kysyi haluaisinko tulla kuuntelemaan laulua. Minä siihen, että häh, sinne pömpeliinkö?

Kyllä vain, konttiin mentiin. Ensimmäisenä vastassa oli tietokone, johon kirjoitettiin oma etunimi. Sitten siirryttiin istumaan sermin taakse ja edessä aukesi kontin päätyseinän kokoinen valkokangas, jolla pyöri video.

Videolla odotteli kuoronjohtaja esiripun edessä. Hetken kuluttua videolla esirippu aukesi ja sen takaa paljastui kuoro. Kuoronjohtaja laittoi kuoron laulamaan.

Ja se kuoroi lauloi puolisen minuuttia komeaa stemmalaulua toistaen minun nimeäni!!

Minä keräilin leukaani lattialta ja hymyilin typerästi. Harvemmin sitä saa kuulla kuoromusiikkia, jonka sanoitus koostuu pelkästä omasta etunimestä. Tuli vähän sama olo kuin niinä muutamina kertoina, kun olen päässyt frakkipukuisten herrojen serenadin kohteeksi.

Ei hajuakaan, miten tämä homma oli teknisesti toteutettu. Periaatteessahan se voisi olla reaaliaikainen suoritus. Jossakin olisi päivystämässä kuoro, joka olisi opetellut yhden sävelmän ja sitten laulaisi sitä, vain "sanoitusta" vaihtaen. Nykytekniikalla videon siirto ei ole mikään asia. Mutta mitä jos nimeni olisi ollut vaikka Barbi-Chessica?

Oli miten oli, tämä Tallinnan kulttuuripääkaupunkivuoden kuvioihin liittyvä taidepläjäys sai minulta täydet pisteet.

(Kuvan otin kännykällä. Taustalla remonttipaketissa oleva Jaanin kirkko.)

3 kommenttia:

I kirjoitti...

Thumbs up for Tallinn!! (keräilee leukaa lattialta) Jee!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, sanoo serenadeista aikanaan nauttinut L

S kirjoitti...

Näin juuri!

Related Posts with Thumbnails