torstai 7. huhtikuuta 2011

Terveisiä Vaajakoskelle

Ulkosuomalaisella on kaiketi jonkinlainen alitajuinen Suomi-tutka, kun ylettömien tavaramassojen joukosta osuvat silmään myös suomalaiset tuotteet.

Tänään kävimme ekan kerran Whole Foods -luomuruokakaupassa (iso täkäläinen luomuketju) ja eikö vain sen karkkihyllyssä ollut Pandan lakuja! Hyvä Keski-Suomi!

Lumenen kosmetiikkaa puolestaan löytyi CVS/pharmacy -ketjun liikkeestä. Hinnat tosin olivat pykälän arvokkaampia kuin Suomessa ja Virossa.

Ja tosiaan, näinhän minä San Franciscossa jonkin kaupan ikkunan läpi Marimekon kankaita varsin näyttävästi esille pantuna.

Tuosta Whole Foodsista täytynee kirjoittaa joku toinen kerta enemmän, sillä ainakin ensikäynti siellä oli lähes henkeäsalpaava. Oli ihan uskomaton elintarviketaivas. Tietääkö muuten joku, onko bataatti sama asia kuin jamssi? Katselin tiskissä asioita, jotka näyttivät minun mielestäni bataateilta, mutta nimikyltissä luki jamssi.

Hyvää alkavaa päivää vain Pohjois-Eurooppaan, minä painun nyt nukkumaan!

5 kommenttia:

I kirjoitti...

Ei ole sama, vaikka näyttävät samalta. Wiki auttaa!
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jamssit

http://fi.wikipedia.org/wiki/Bataatti

A kirjoitti...

Kuulostaapa tutulta! Itsekin törmäsin Lumeneen heti ekana Amerikan-iltana, kun seikkailin CVS:n hyllyjen välissä etsimässä välttämättömiä elintarvikkeita. Pandaan en ole meidän Whole Foodsissa törmännyt, mutta pitänee tehdä lähiaikoina tarkistuskierros!
Bataatin nimikyltissä taitaa lukea sweet potato.

Anonyymi kirjoitti...

Siitä tulikin mieleen, etä täytyypä huomenna pistäytyä töiden jälkeen Pandan tehtaanmyymälässä.

Kiitos kirjoituksistasi, jänniä aikoja...
Mari from JKL

Sussu kirjoitti...

Bataatti on sama kuin jamssi, ja sitten kun kyllästyt maksamaan Whole Foodsin hintoja niin tule tänne lahden toiselle puolelle Berkeley Bowliin, jossa on sama taivas mutta hinnat puolta halvemmat. Siis todella: sama meksikolainen $1.55 mango maksaa $0.79.

Berkeley Bowl West on uudempi ja avarampi kahdesta Berkeley Bowlista, mutta siellä alkuperäisessä Berkeley Bowlissa kannattaa käydä tunnelman takia. Takaan että et ole ikinä missään nähnyt niin monenlaisia pähkinöitä rivisssä. Alkuperäisen BB:n lähellä on kiva pieni ostosalue, jossa on maailman paras pizzeria ja lähiseudun paras viinakauppa josta saa ihania harvinaisia viinejä ja likööreitä, ja Antica Formula- vermuttia josta tulee ihan omaa luokkaansa olevaa martini.

Kävin eilen muuten testaamassa Berkeley Saunan: oli ihan ok, kuumanpuoleinen. Albany Sauna on lähempänä sydäntäni kun se on suomalaisten rakentama, vaikka ei olekaan ihan perinteinen.

S kirjoitti...

Täytynee testata sekä jamssia että bataattia. Tai no, jälkimmäinen on tuttu, mutta ehkä jamssistakin jotain keksii.

Virolaiset ovatkin sitten kääntäneet bataatin vironkielisen nimen suoraan englannista. Virossa juures kulkee nimellä "magus kartul" eli makea peruna.

A:lle tiedoksi, että ei WF:ssä mitään hurjaa Panda-valikoimaa ollut, vaan kyllähän siitäkin voi apua olla suomalaisen lakritsan kaipuuseen. Pakkaukset taisivat olla punasävyisiä ja niissä luki "All natural" tai jotain sellaista.

Sussu, kuulostaa oivalliselta! Ja kyllä vain, WF:n hinnat olivat juuri niin suolaiset kuin sopi odottaakin. Meillä on meneillään vaihe, jossa koetamme selvittää, missä kaupoissa asioidaan, jotta saisi mieluisiaan asioita tolkullisella hinnalla. EI WF:sta tosiaan kaikkea ole järkeä ostaa, mutta esimerkiksi lihaleikkeleet leivän päälle taidan haluta ostaa sieltä.

Berkeley Bowl kuulostaa ehdottomasti käynnin arvoiselta. Meillä on pähkinänkulutus aika kova, joten odotan innolla! Mun todella täytyy tehdä toivioretki sinne idän suuntaan!

Mari, tännekin maistuisi parit Duellot ja LakuMixit!

Related Posts with Thumbnails