maanantai 30. toukokuuta 2011

Guck lieber in den Wein (versio 2, kuvien kera)

Olemme T:n kanssa pitkän ja otsakurttuisen harkinnan jälkeen päättäneet, että sitten kun meillä eläkepäivät koittavat, muutamme Kreikkaan ja perustamme vanhuusvuosien ratoksi skootterivuokraamon. En ole koskaan käynyt Kreikassa enkä ajanut skootterilla, mutta ajatus kuulostaa houkuttelevalta.

Tänään kävimme paikoissa, jotka saattavat hieman muuttaa harmaa pantteri -vuosien suunnitelmia. Voisihan sitä vaikka ryhtyä viinitilalliseksi Kalifornian Sonoman laaksoon. Tai jos ei tilalliseksi, niin ainakin voisimme istua maskotteina viinitilan sisäpihalla höpisemässä mukavia turisteille.Kahden suomalaisperheen (4 aikuista ja 4 enintään 4-vuotiasta lasta) päiväretki Sonoman alueella tänään onnistui oivallisesti. Lapset saivat purkaa höyryjä juoksemalla viinitilojen pihanurmikoilla ja viiniköynnösrivien välillä, ja vanhemmat kävivät vuorovedolla lastenvahdinnan ohessa maistelemassa viinejä ja oliiviöljyjä (paitsi kuski, joka maisteli vain niitä öljyjä).Tämän postauksen kolme ensimmäistä kuvaa ovat Benzigerin viinitilalta, joka sijaitsee Sonoman laaksossa Glen Ellen -nimisellä paikkakunnalla. Siellä ihmettelimme viiniköynnösrinteiden yläpuolella liiteleviä suuria haukan oloisia lintuja. Miksi niitä oli siellä niin paljon? Häätävätkö ne pois pienempiä lintuja, jotka muuten söisivät viinirypäleitä?Viimeinen, italialaishenkistä tunnelmaa toivottavasti hieman välittävä kuva on Jacuzzin viinitilalta Sonoman kaupungista. Benzigerin tila oli mäkien keskellä, kun taas Jacuzzin viiniköynnökset kasvoivat tasamaalla. Viinitilarakennus itsessään oli komea ja sen sisäpihalla oli mukava istuskella ja ihailla maisemia ja estää jälkikasvua tippumasta suihkulähteeseen.


Kotimatkalla ajoimme San Franciscon lahden yli kaksikerroksista siltaa pitkin, jolla oli pituutta 8,9 kilometriä. Siinä oli ahtaan- ja korkeanpaikankammoisella hieman tarvetta säädellä hengitystään.

Sillalla ajellessa näimme lahden yllä liitelevän pelikaanin kaltaisen linnun. Enpä ollut sellaistakaan koskaan luonnossa nähnyt.

Elämystä on tälle päivälle riittänyt. Life is good.

8 kommenttia:

aare kirjoitti...

Eipä näy kuvat ainakaan minulla.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ei tosiaan näy kuvat lainkaan. T: T Jäkestä

Sussu kirjoitti...

Ei näy kuvat, mutta uskoisin että pelikaanin kaltainen oli pelikaani ja haukan oloinen oli haukka. Täällä on kovasti paljon molempia.

S kirjoitti...

Kuinkas nyt on kuvain laita?

Anonyymi kirjoitti...

Haukka on haukka! Luulen etteivät ne kyttää lintuja vaan myyriä: pikkuvipeltäjiä elää tuollaisessa ruohikkoisessa maatalousympäristössä melkoisia määriä. (Taannoisella kuoron Puolan matkalla haukkoja näkyi bussin ikkunasta kymmeniä: maisemat olivat peltoa ja lisää peltoa.) Yläilmoista haukat näkevät UV-säteilyä heijastavan myyrän pissan ja sillä perusteella löytävät saaliin. Mielenkiintoista, eikös? Itseasiassa haukan ruokavaliosta voi tehdä päätelmiä jo sen ulkomuodonkin perusteella: lintuja saalistavat haukat ovat usein kapeasiipisiä (nopeampia lentäjiä, joka on olennaista, jotta saa linnun kiinni). Kuvaamasi yksilö muistuttaa aika lailla meikäläistä hiirihaukkaa. Kertoili L. / A1 (josta tulee skootterivuokraamon vakioasiakas)

Anonyymi kirjoitti...

Kuvat näkyy. Sillan kävin katsomassa linkistä ja uppouduin siltojen maailmaan. Hienot sillat on niin hienoja siltoja :)
http://www.bukisa.com/articles/25771_15-worlds-most-notable-bridges-architectural-and-engineering-feats

Tuossa siltalistassa ei kyllä ollut omaa suosikkiani Millauta:
http://www.leviaducdemillau.com/english/index.html
On kyllä jotenkin vaikea käsittää, että tuollainenkin on oikeasti saatu aikaan. Linkissä kyllä melko uskottavasti esitellään rakennusvaiheita. Pitänee kuitenkin vielä joskus mennä itse katsomaan, jotta voi uskoa koko höskän olemassaoloon :)

L. / A2

Anonyymi kirjoitti...

Eläkkeelle? Pääseeköhän kukaan eläkkeelle 20 vuoden päästä ilman omia säästöjä. Eppäillä tuota soppii, tuumaa P.
(alla olevan sanavahvistuksen on kaiketi keksinyt jo lappilainen, koska pitäisi kirjoittaa sana ramphi.

Anonyymi kirjoitti...

Ei pääse, kyllä eläkeasiat pitää ihan itse kunkin kohdaltaan kohnata kuosiin. Siksipä täällä lahtien takana nyt ollaankin, ettei tarvitse tuhlata vähiä rahojaan tuohon pyramidihuijaukseen...

T.

Related Posts with Thumbnails