perjantai 20. kesäkuuta 2008

Aaton aatoksia


Voihan sitä juhannusaattoa bloggaamallakin viettää. Täällä tämä päivä on vielä ihan tavallinen perjantai, sillä juhannuspäivä, jaanipäev, on täällä silloin kun sen periaatteessa kuuluisikin olla, 24.6. eli tulevana tiistaina. Myös tuleva maanantai on pyhä, voitonpäivä (võidupüha], joten Virossa on luvassa pitkä viikonloppu.

Kävimme eilen J:n kanssa Tallinnan meripäivillä. Götheborg-alus oli hieno, muutoin tapahtuma ei ollut kummoinen. Samaa pellavavaatemyyntiä sataman reunat täynnä kuin vanhassakaupungissakin.

Satamassa emme pojan kanssa pitkään tallustelleet, vaan suuntasimme taas vaihteeksi kohti Kadriorgia (=Katariinanlaakso, Jekaterinenthal, keisarinna Katariinan mukaan) ja sen Park Cafeta. Harva asia kesässä on mukavampaa kuin nauttia kahvia ja sacheria viihtyisällä kahvilaterassilla kauniin puiston reunalla. Tää äitiys, tää on sit niin rankkaa!

Kahvittelun jälkeen käveltiin vielä J:n kanssa puistoa ympäri ja ihailtiin kukkia. Ohessa kuva siitäkin. Puistossa istuu Viron kansalliseepoksen, Kalevipoegin, luoja F. R. Kreutzwald. Kuten kaikilla kivisillä suurmiehellä, myös hänellä on lokki päässä.

Näytteeksi myös pari hilpeää liikennemerkkiä. Nuolihässäkkä on oikea liikennemerkki, oravasta en ihan tiedä. Se saattaa tarroineen olla joku Skype-väen nokkeluus. Nuolitaulu oli ekoilla ajokerroilla aina yhtä mykistävä. Mihin siitä oikein pitäisi mennä ja miten ryhmittyä? Kaikkeen tottuu, sillä nyt tämäkään ei enää ihmetytä niin paljon.

Nyt juhannussaunaan! Head jaanipäeva kõigile!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turun Adnoldsilla nauttimassa donitsia ja kahvia. Poika karkasi puolen minuutin välein kauppakeskuksen käytäville. Ja puolen minuutin välein se kiipesi pitkin tuoleja. Sitten se alkoi huutaa. Ei onneksi kiroillut. Supernanny Jo Frostia ei vielä sentään tarvita. Joten nauttikaan Tallinnan kahvista ja sacherista rauhassa, kun vielä voitte. Kohta se on muistoa vain.

Anonyymi kirjoitti...

Paattikin tuli nähtyä.

S kirjoitti...

Kiitos ekalle anonyymille jalkojen pudottamisesta maan pinnalle :) Homma on mukavaa niin kauan kuin sitä kestää.

Miksi muuten Tallinnassa ei ole Arnoldsia!?

Related Posts with Thumbnails