torstai 5. kesäkuuta 2008

Pihatöitä ja pöhköjä unia


Heinänteon meininki! Helteisessä päivässä olen seikkailut pienellä pihaläntillämme, leikannut nurmikkoa, haravoinut, kitkenyt ja kerännyt käpyjä. Meillä siis on pieni aidattu pihapahanen, joka tähän asti on ollut villinä kasvavaa voikukkaa, koska ruohonleikkuria saati muuta niittämiseen käypää laitetta ei ole ollut. Nyt on. Kävimme eilen paikallisessa K-Raudassa ostamassa sellaisen moottorittoman ruohonleikkurin, jonka nimen tiedän nyt olevan "telaleikkuri". T kokosi sen eilen ja aloitteli pihan siistimistä, minä jatkoin hommaa äsken. J oli päällysmiehenä portailla ja tarkkaili tilannetta, kunnes tuli nälkä.

Kukkakaupoilla tarttee vielä käydä ja koota puutarhapöytä, niin pihalla alkaa olla ihan leppoisa oleskella ja grillailla. Niin kaupungissa elämme, että lähimaisemissa ei oikein ole sellaista puistoa, johon viitsisin lapsen kanssa mennä päivää paistattelemaan. Hyvä, jos sen voi tehdä kotona.

Yksi syy siihen, miksi puistot eivät houkuttele, on lasinsirujen loppumaton määrä. Oheisessa kuvassa on koirapuistosta kertynyt lasinsirpaleläjä, joka karttui noin viiden minuutin keräämisen jälkeen.

Eilen oli Virossa liputuspäivä, mutta emme edelleenkään tiedä, miksi liputettiin. Tyhmää. Tuskin se sentään oli Viron ja Färsaarien välisen jalkapallo-ottelun takia (tai Suomessa juhlitun puolustusvoimain lippujuhlan), joka pelattiin läheisellä A. le Coq -areenalla. Menin pelin alkamisen aikoihin koiraa lenkittämään ja oli hassua, kun maisemassa kaikui Maamme-laulun sävelet. Sehän oli tietenkin stadionilta kantautuva Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, mikä soi pelin aluksi.

Ja Kadriorgin stadionilla oli toissapäivänä ollut yu-kisat, jossa oli ollut Viron ykkösnimiä, enkä minä tiennyt mitään! Mm. Gerd Kanter heitti kesän ekan kisansa. Tänään Viro suree, sillä tennispelaaja Kaia Kanepi ei sentään selviytynyt Ranskan avoimissa neljän parhaan joukkoon. Mutta kahdeksan joukossa kuitenkin, joka oli Viron naistenniksen tähän mennessä paras saavutus.

Ja se pöhkö uni: viime yönä Nicolas Sarkozy ja minä ajettiin kilpaa radio-ohjattavilla autoilla. Mitähän Carla tästä sanoisi?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva lukea teidän kuulumisia! Mahtoikohan eilen olla Viron lipun päivä..? Täällä kasvetaan, kaikki paitsi I. Oikein hauskaa kesää -JH

Anonyymi kirjoitti...

Juu, minäkin missasin kisat, vaikka kuljin kauppamatkalla ihan stadionin vierestä. Maisemat oli hyvät kentän suunnalla. :)

T: S Liivaojalta (nyt jo tois pual lahte tosin)

Anonyymi kirjoitti...

Kai sää ny edes voitit?

S kirjoitti...

Viron lipun päivä, saattoihan ollakin. Täytyypä jostain onkia selville.

S, voimia laatikoiden purkuun!

Sarkon ja mun kisassa ei taidettu ikinä päästä maaliin asti. Sen muistan, että olin kyllä hirveässä iskussa ja ajoin tosi hyvin. Muistan kehuneeni, että olen harjoitellut lapsena, niin kuin olenkin. Sain joskus teininä radio-ohjattavan auton joululahjaksi.

Related Posts with Thumbnails