sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Kirbuturg ja Sophia Lorenin ajohanskat





Sunnuntaiohjelmana suuntasimme J:n kanssa Uuskasutuskeskuksen eli kierrätyskeskuksen järjestämälle kirpputorille.

Löysin tiedon kirpparista Tallinnan kaupungin nettisivujen menovinkeistä. Oli kiintoisa lukea tapahtuman esittelytekstiä, jossa mainittiin, että "kirpputorit ovat muualla maailmassa erittäin suosittuja". Tiedote kertoi myös, että tänä viikonloppuna kyseinen kierrätyskeskus juhlisti sitä, että ensimmäisestä heidän järjestämästään kirppiksestä oli kulunut peräti vuosi. Kirpputoreissa on siis täällä vielä hieman eksotiikkaa.

Taitaapa olla niin, että yhteiskunnassa on täytynyt olla jo varsin pitkään jatkunut taloudellisen hyvinvoinnin tila, jotta kirpputorille olisi kysyntää. Kun virolaiset ovat viimeiset reilut 15 vuotta saaneet talouskasvun myötä mahdollisuudet tienata ja ostaa uutta, ei käytetty kirpparitavara ole paljon kiinnostanut. Nyt vähitellen alkaa aika olla kypsä siihen, että voi harkita hankkivansa vanhaa. Suomessahan taisi käydä vähän samoin. 1980-luvun pulleiden vuosien aikana ei kirppareista tiedetty. Sitten tuli lama ja kirpputorit tulivat jäädäkseen.

Tämänpäiväisellä kirpputorilla oli paljon hyvää ja hauskaa tavaraa, paljon väkeä, leppoisa tunnelma ja halvat hinnat. Minä tein kaksi ostosta. J sai sukkahousut ja minä itse ostin -naurakaa vain ihan vapaasti- nahkaiset, todella räyhäkkäät ajohanskat (n. 3,2 euroa). Nyt voin kuvitella olevani Sophia Loren, joka ajaa avo-Bugatilla mutkaisia italialaisteitä silkkihuivi hulmuten tautisen makeissa aurinkolaseissa ja istuvissa ajohanskoissa. Sääli, ettei ole Bugattia enkä asu Italiassa enkä näytä Sophia Lorenilta (jota muuten eräs T taloudessamme palvoo...).

Kuvat:
- Viileät ajohanskani
- "Kirpputori, tässä se on", ilmoitti kyltti
- Pari yleiskuvaa. Kirppari oli varsinaisen kierrätyskeskuksen pihalla. Onneksi ei satanut.

2 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Mahtaa "luhankan loreeni" olla hanskoineen näky iltapäiväruuhkassa;-)

Komiat on kanskat. Onko kämmenpuolen reikien ympärillä niitit, että ratin informaatio välittyy paremmin kämmeneen?

S kirjoitti...

Valitettavasti ei. No, se oliskin ehkä liian pro-meininkiä tälle loreenille :)

Related Posts with Thumbnails