torstai 19. helmikuuta 2009

Lisää Viro-aiheista luettavaa

Virossa asuu paljon suomalaisia ja muutamat heistä meidän tapaamme pitävät blogia kertoillen suomalaisnäkökulmasta Virossa elämisestä.

Viro-blogeja on internetin äärettömyydessä varmasti paljon muitakin, mutta mainitsen tässä nyt ne, jotka tiedän, joita itse luen ja joita päivitetään säännöllisesti.

Suomalaisena Virossa. Suomalainen Linkaman pariskunta pitää Otepäällä perhehotellia. Kun itse jumittaa täällä Tallinnassa, on hauska lukea elämästä aivan toisenlaisessa virolaisessa ympäristössä. Blogia pitävä Tiina myös ottaa hienoja valokuvia, joiden ansiosta hinku päästä Etelä-Viroon on vain kasvanut.

by Terhi - viihdettä ja viroilua. Tämä blogi on pitkän linjan Viron-ystävän, Terhi Pääskylän, pitämä. Kun minulle selvisi, että muutamme Viroon, etsin netistä maata käsitteleviä blogeja, löysin tämän ja riemastuin. Terhin kirjoittamat kertomukset Virosta (katsokaa sivun Pääsküla-linkki) olivat juuri sitä, mitä hainkin. Nyttemmin olemme Terhin kanssa tutustuneet ihan tosielämässäkin.

Baltian kirjeenvaihtaja. Viron talouselämä on melkoisessa kaaoksessa. Sitä ja monia muitakin talouselämän kiemuroita selvittää Taloussanomien blogisti Lenina Rautonen. Leninankin olen saanut elävässä elämässä tavata.

Laitan nämä linkit vielä jossakin kohtaa tuonne oikeaan palkkiin. Tietävätkö hyvät lukijat muita Viroon liittyviä blogeja?

7 kommenttia:

Tiina Linkama kirjoitti...

Oh ja wau ja kiitos että olet blogini noteeranut ja omaasi nostanut.

Tarkoitus on itselläni rakentaa ihan oikea toimiva linkkilista -- ja siellä olet myös sinä.

Tässä kuitenkin pikaisesti muutama linkki, jotka olen mielenkiintoisiksi todennut:

englanniksi: Itching for Eestimaa: http://palun.blogspot.com/

Ja sitten mukava blogi viroksi Suomesta:

Maris jahub: http://marisjahub.blogspot.com/

Jotta tällee täältä.

T.

Tiina Linkama kirjoitti...

Ai joo, tämä unohtui:

Viron kurssi http://eestinkurssi.suntuubi.com/fi

Vapaaehtoisena itse rakennettu vironkielenkurssi.

Natsaako?

Miten muuten siellä lahden takana on viron kieli alkanut taipua suussa?

S kirjoitti...

Kiitos, Tiina, linkeistä. Kaikki olivat minulle entuudestaan vieraita. Täytyypä alkaa niihin tutustua.

Viron kieli taipuu suussa hassuihin asentoihin. Pärjään melko hyvin arkisissa tilanteissa, mutta välillä sitten on niitä maahanmuuttajan mustia hetkiä, jolloin suusta ei tule ulos mitään järkevää ja olo on yhtä älykäs kuin tikapuuhermostoisella.

Täytyisi vain olla armollinen itselleen ja muistaa, että vielä vuosi sitten en osannut oikeastaan mitään. Nyt jo sentään voin jutella ihmisten kanssa. Eli kai minä sentään jotakin olen oppinut, mutta en kyllä niin paljon kuin haluaisin.

Lukeminen kyllä sujuu. Lehteä ja telkkarin tekstityksiä lukiessa ei enää usein edes ajattele lukevansa viroa. Ja se on hauska huomata, että viroa ei enää ajattele vieraana kielenä. Siis sillä tavoin kuin ulkomaanmatkalla kuulee vierasta kieltä ja miettii, että oho, kylläpä nuo puhuvat tuollaista erilaista kieltä. Nyt viro on ihan kotoista, vaikkei kaikkea tajuakaan.

Lenina Rautonen kirjoitti...

Kiitos S, samoin. Kun kerroin miehelleni blogistasi, tuli hänestä kertaheitolla blogisi vakiolukija ja ihailija. Kiistelemme siitä, oletko lukenut suomen kieltä yliopistolla vai ei, niin hyvää suomen kieltä kirjoitat mieheni mielestä ja minunkin mielestäni. Voisitko vastata kysymykseen, kun en muista, niin saisimme asian vihdoinkin selväksi :)?

Edelleen Tiina, sekä blogisi, mutta erityisesti kuvasi, ovat todella erinomaisia.

Lukuterveisin,
Lenina Rautonen

S kirjoitti...

Kiitos, Lenina, palautteesta ja lämpimät terveiset myös miehelle ;)

Kyllä olen lukenut suomea yliopistolla, se oli pääaineeni ja siitä olen valmistunut.

Mukava kuulla, jos kieli vaikuttaa tolkulliselta, mutta en minä totta puhuen sitä hirmuisesti tässä kirjoittaessa mieti. Koska bloggaaminen on minulle vain leppoisa harrastus, en kovin paljon jaksa pilkun paikoista välittää. Siksi välillä tulee tekstiin sellaisia sorsia, että hirvittää, mutta jälkikäteen en enää lähde korjailemaan.

Pirita kirjoitti...

Hei!
Olen lukenut mielenkiinnolla kohta vuoden mielenkiintoista blogiasi. tässä lisää yksi blogi. Henkilö (Rain Kooli) on ilmeisesti alunperin eestiläinen toimittaja ja asuu nykyisin Tallinnassa. Mutta on ollut toimittajan työssö suomessa, ilmeisesti Kouvolassa päin.no ihan mielenkiintoista luettavaa,vaikka harvakseltaan kirjoitteleekin.
http://suomi-viro.blogspot.com/2009_02_01_archive.html

S kirjoitti...

Pirita, hauska oli kuulla, että olet viihtynyt lukijana pitkään ja kiitos linkkivinkistä. Täytyypä ilman muuta tutustua!

Related Posts with Thumbnails