keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Pingu-piiloPakko laittaa tähän vielä kameran kännykällä otettu suhnuinen kuva J:stä, joka on juuri löytänyt salmiakkipiilon. T on toiveikkaasti kätkenyt pingviinisalmiakit käyttämättömänä olevaan pakastimeen, mutta onneksi lapsi on äitiinsä tullut ja vainuaa karkkipiilot nopeasti. Lapsi ei toki vielä saa pinguja syödä, mutta hyvä, että äidillä on tällainen agentti.

8 kommenttia:

Vallaton mummeli kirjoitti...

Ihana, söpö agentti äidillä.

Anonyymi kirjoitti...

Haa, fiksu poika sanoo kummitäti.

Keittiövaaka kirjoitti...

Hahah, näppärä napero! :)

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin on todettava, että kummipoika näyttää reippaalta ja kohta jo lähes kouluikäiseltä. Se aika tosiaan kuluu.

Aiempaan vierasperäisiä sanoja koskevaan keskusteluun liittyen sanon nyt muistaessani, että Virossa on vähän Kotusta vastaava taho nimeltä Eesti Keele Instituut - sivustolta www.eki.ee löytyy aika paljon materiaalia. Niin pitkiä ja syviä kielenhuolto- tai sanastonkehitysperinteitä Virossa ei ole kuin Suomessa, mutta Virossakin on ollut oma Lönnrot, Johannes Aavik -niminen tyyppi, joka kovasti ihaili Lönnrotin toimintaa ja periaatteita.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Jussi! Kyllä sen pienikin mies tietää, mikä on herkkua.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän poika, 3 v, katseli ihmellen kaupan karkkihyllyä ja kysyi, että isi, mitä noi on? Elintarvikkeita, kuului vastaus.
Vielä on tultu toimeen ruisleivällä ja maidolla. Saas nähdä, koska poika keksii karkkien olemassaolon. Spartalaisittain kasvattaa P.

Rännumees kirjoitti...

Minä olen virolaisille tutuille antanut mahdollisuuden tutustua salmiakin ihanaan makumaailmaan mutta ne ryökäleet vaan nyrpistää nenää. Ainoa, josta olen kuullut, että tykkäis, on kaverin venäläinen työkaveri joka halus apteekkisalmiakkia.

S kirjoitti...

Vallaton mummeli ja Kummitäti 1: Niin onkin!

Keittiövaaka: Hän on hämmästyttävän näppärä. Äidin pitäisi pystyä koko ajan olemaan askeleen edellä, kun poika hoksaa koko ajan uutta.

Kummitäti 2: Kiitos täsmennyksestä. Kirjoitin vähän pöhkösti siellä aiemmassa postauksessa. Totta kai Virossa on kielentutkimusta ja -huoltoa.

Anonyymi: Ja hyvin tietääkin. Pingut on parhaita!

P: Vakuuttavaa touhua, wow. Tuo "elintarvike" täytyykin pitää mielessä.

Rännumees: En ole virolaisten kanssa heidän salmiakki-innostaan jutellut, mutta kyllähän asian voi huomata kaupan hyllyjä tutkiessa. Salmiakkia ei ole, suklaata sen sijaan puoli marketillista.

Related Posts with Thumbnails