sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Vormel 1 ja lottovoitto

Kyllä Virossa sentään uskotaan suomalaisiin. Postimees-lehden kyselyssä 54 % yli 1 200 vastaajasta uskoo, että Kimi Räikkönen voittaa tämän vuoden formuloiden maailmanmestaruuden.

Sitä vain en ymmärrä, miksi täkäläiset tiedotusvälineet jaksavat uutisoida niin kovin innokkaasti formulasta, kun kuljettajista yksikään ei ole virolainen.

Samaisessa Postimehessä oli myös uutinen, joka ei Suomessa varmaan olisi koskaan mahdollinen. Viron Bingo Lotossa arvottiin keskiviikkona historian suurin voitto, 9,4 miljoonaa kruunua (n. 606 000 euroa). Rahat voittanut perhe tuli nimen ja kuvan kera julkisuuteen ja kertoi tunnelmistaan voiton jälkeen.

Suomessahan äkkirikastumiset pidetään visusti salassa, ettei vain kukaan pääsisi kadehtimaan ja laiskaksi hannuhanheksi moittimaan. En tiedä, mikä on maan tapa Virossa. En oikein ole vielä päässyt jyvälle, onko hyvinvoinnin näyttäminen täällä ihan ok, vai pitääkö vaurastumisesta huolimatta varoa näyttämästä rikkaalta.

Virolaisperhe vannoi jatkavansa elämäänsä entiseen tapaan, mutta ainakin yhden hyvin virolaisen hankinnan he tekevät: perheen poika saa uuden auton.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minkähän takia tuosta formulasta niin meuhkataan, kun yhden MotoGT-kilpailun kierroksen aikana tapahtuu enemmän ohituksia kuin formuloissa koko kaudella. Asiaa ihmettelee P.

S kirjoitti...

Ei tietoa. Kai se vain "kuninkuusluokka" jostakin syystä houkuttaa, vaikka olisi tappavan tylsää.

Related Posts with Thumbnails