torstai 16. huhtikuuta 2009

Laman jäljet

Tein tuonne sivupalkkiin Tallinna-tärppeihimme pari pientä poistoa ja lisäystä. Ravintolalistasta poistui Thank God It's Friday, joka on yksi Viron laman uhreja. Kaupunkikuvasta on kadonnut useita ravintoloita ja liiketilaa on vuokrattavana yllin kyllin.

Turistin kannalta tämä on hyvä asia. Hyvin monissa ravintoloissa nimittäin on jo melkoiset alennukset listahinnoista, ja tuntuu, että kauppojen talvialet ovat vain jatkuneet ja jatkuneet.

Postimees-lehden eräässä kolumnissa eilen kirjoitettiin, että juuri suomalaiset luultavasti auttavat Viroa nousemaan lamasta. Kun Suomessakin on talouskriisi, väki jättää Thaimaan-matkat väliin ja matkustaa lähemmäksi, kuten vaikkapa Viroon. Suosittelen! Kannattaa muistaa, että Virossa voi matkustaa muuallakin kuin Tallinnassa. Jokin aika sitten ilmestyi oivallinen virolaista maaseutumatkailau esittelevä opas "Loma maalla". Oppaan tiedot ja paljon muutakin löytyvät nettisivulta www.maaturism.ee, joka on myös suomeksi.

Itseä kiinnostaa polkupyörämatkailu, ja nyt työn alla on löytää pyörääni sopiva lastenistuin J:lle. Onko jollakulla lukijalla kokemuksia, millainen tai minkä merkkinen tuoli kannattaa hankkia? Entä onko väliä, kiinnittääkö tuolin tarakkaan vai satulan runkoon?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hamaxilla on hyviä tuoleja. Meillä on keskihintainen malli, jota saa kallistettua. Tyyriimmässä versiossa on paremmat vyöt kallistuksen lisäksi. Hamaxin tuolit kiinnitetään runkoon. Runkokiinnitys joustaa ja siten vaimentaa hieman tärinää ja töyssyjä. Me ostettiin omamme ihan Prismasta. Pyöräliikkeissä näyttää olevan erikoisliikelisää niiden hinnoissa. T: S Espoosta

S kirjoitti...

Okei, Hamax alkaa vahvistua suosikiksi. Googlaillessa tuli monessa paikassa ilmi, että Hamax on usean käyttäjän suosiossa. Täytyypä katsoa täällä Prismassa, löytyykö sellaista.

Anonyymi kirjoitti...

Myös me päädyimme aikoinaan Hamaxiin, Siesta-merkkiseen, koska ensimmäinen A oli vielä aika pieni ja nukahti aina reissuille. 20° kallistus takasi sen, että pää ei retkottanut nukkuessa. Nyt on suunnitteilla pyörä-trailerin hankinta.

J & 3xA

Related Posts with Thumbnails