lauantai 16. toukokuuta 2009

Isona minusta tulee leijonankesyttäjä

Eilisellä kirjakauppakeikalla oli nimmaria odotellessa aikaa selailla kirjahyllyjä. Lastenkirjaosastolla oli paljon erilaisia Ystäväni-kirjoja. Ne eivät oikeastaan aivan hirmuisesti ole omasta lapsuudestani muuttuneet, mutta jotain uutta sentään oli tullut - ja samalla jotakin varsin virolaista.

Monissa kirjoissa nimittäin kysyttiin perinteisten harrastusten, lempibändien, -ruuan ja -telkkariohjelman lisäksi suosikkinettisivua ja lempitietokonepeliä. Eniten ällistytti ehkä se, että kirjoissa kyseltiin lisäksi, mikä on kaverin käyttäjätunnus Skypessä ja MSN Messengerissä. Voi aikoja, voi tapoja!

Mese-tunnuksen kysymisen voisin hyvin kuvitella olevan myös suomalaisissa Ystäväni-kirjoissa, mutta Skype-käyttiksen kysyminen tuntuisi hieman kaukaiselta. Virossa se on ilmiselvää.

Jos nyt joku ihmettelee, että häh, mistä on kyse, niin muistutan: Skype on virolainen keksintö, ei amerikkalainen tai japanilainen, kuten monet arvelevat. Virolaisomistuksessa se tosin ei enää ole, vaan omistaja on nykyisin eBay, joka puolestaan taitaa olla suurimmaksi osaksi tanskalaisten käsissä. Tai jotain, en muista varmaksi.

Mitä tulee tämä kirjoituksen otsikkoon, niin tuollaisen vastauksen annoin ala-asteikäisenä aika moneen Ystäväni-kirjaan. Ihan sille saralle ei ura urjennut, vaikka onhan minulla tuo kaksijalkainen parrakas kotileijona...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mehän oltais voitu perustaa sirkus: musta piti tulla isona trapetsitaiteilija!! Toistaiseksi ainakaan ei ole tullut, vaikka onhan tää perheenäidin/virkanaisen elämä välillä aikamoista trapetsilla killumista.

Eräs serkkuni muuten aikoi isona lentokalaksi.

Onnea myös Nimmarin johdosta!

Väikis

S kirjoitti...

Hee, meidän täytyy joskus eläkkeellä lähteä jollekin sirkuskurssille. Minä voin vaikka muotoilla ilmapalloleijonia.

Voi lentokala! *repeää*

Related Posts with Thumbnails