keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Hanhenrasvaa

Virossa törmää jatkuvasti kaikenlaisiin vanhan kansan parantamiskeinoihin. J on hieman kröhäinen ja lapsenhoitajamme ehdotti, että hankkisin hanhenrasvaa, jota siveltäisiin pojan rintaan ja selkään, jotta yöllä yskiminen helpottaisi.

Apteekissa kyllä kävin, mutta en vielä lähtenyt hanhenrasvan perään kyselemään, vaikka ei minulla sinällään asiaa vastaan ole mitään. Tokihan kaikkea tuollaista voi aina kokeilla.

Aiemmin hehkuttamani kielikurssi muuten alkoi tänään ja hauskaa oli. Puolitoistatuntinen kului vilahduksessa. Meitä kurssilaisia ei ruuhkaksi asti ollut. Ainoana opiskelijakaverinani oli kaksi vuotta Virossa asunut espanjalainen pappi (tai näin ainakin luulen, sillä sokeripala hänellä oli kaulassa), joka puhui oikein hyvää viroa. Yhdessä opettajan kanssa sitten juttelimme ajankohtaisesta aiheesta, Viron kunnallisvaaleista.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muista myös kerätä kedon kukkia, heittää ne kaivoon ja juosta vastapäivään joulukuusen ympäri samalla kun juot vesilasin väärästä reunasta. Aina se johonkin auttaa.

Kyllä wanha kansa tietää!

Anonyymi kirjoitti...

Minunkin eräs virolaistuttavani keittelee itse kaikenlaisista rasvoista voiteita, jotka ovat kuulemma pettämättömiä. Tilautti Suomessakin kauppahalliin hanhenosia tätä varten.

Tartossa on katolinen kirkko (ja koulu), jonka vuoksi kaupungissa on jonkin verran espanjalaisia ja chileläisiä. Muistaakseni yhdellä ystävälläni oli jossain vaiheessa opettettavaan kielikurssiryhmä, joka koostui pelkästään espanjankielisistä.

Hyvää päivää sinne Tallinnaan!
H

Anonyymi kirjoitti...

Öh, T-täti Turusta ei usko hanhenrasvaan tässä indikaatiossa. Voi se tosin iholle tehdä hyvää :)

S kirjoitti...

Ette kai te nyt, hyvät lukijat, ole vähän skeptisiä? :)

Tänään lapsenhoitajamme kertoi, kuinka hänen lapsensa pitkään jatkunut yskä oli aikanaan saatu parannettua sellaisella ihme konstilla, jossa vissiin potilaan selän päällä pidetään juomalasia, jonka sisään sytytetään tuli ja sitten jotain. En osaa yhtään selittää, kun en edes tiedä, mitä tää homma on suomeksi. Jossain olen joskus nähnyt asiasta kuvia. Kuvittelin ensin lapsenhoitajamme puhuvan kuppauksesta, mutta siitä ei ollut kyse.

Minä en kuitenkaan ole ajatellut sallia tulikuumia juomalaseja lapsemme lähettyvillä. Hanhenrasvankin taidan kohteliaasti ohittaa.

Related Posts with Thumbnails