tiistai 29. syyskuuta 2009

Reppu-Reino käsilaukkumaassa

Minun lonkeroni eivät riitä siihen, että selviäisin kaupungille mukanani käsilaukku, sateenvarjo, kameralaukku ja kannettavan tietokoneen laukku. Tai on se periaatteessa mahdollista, mutta hankalaa. Totesinkin, että nyt on parempi ottaa suosiolla reppu esiin ja tunkea sinne osa tavaroista ja tehdä kameralaukusta käsilaukku. Sitten liikkeelle - kätevää ja tuhannesti helpompaa kuin sekalaisten kassien kanssa.

Kaupungilla iski epämääräinen olo. Jotain oli pielessä. Sitten älysin: tallinnalaisnaiset eivät käytä reppua. Kaupungilla ohi vilisti eri ikäisiä ja eri tyylisiä naisia, mutta kenelläkään ei ollut reppua. Tajusin, että en ole tainnut nähdä täällä koskaan aikuisella naisella reppua selässä. Pieniä koululaisia ja miehiä ei siis lasketa. Eikä turisteja, joilla lähes kaikilla on reppu.

Tallinnatar kuljettaa tavaransa käsi- tai olkalaukussa. Ne, keillä on mukanaan kannettava tietokone, kantavat sitä sille tarkoitetussa laukussa.

Olisikin kieltämättä hieman hankala kuvitella tyylikästä tallinnatarta koroissaan ja reppu selässään. Se vain ei istuisi kuvaan.

Minä sen sijaan aion pysytellä jatkossakin reppulinjalla, jos tarve vaatii. Paljastun auttamatta ulkomaalaiseksi, mutta sitähän tässä ollaan.

5 kommenttia:

Rännumees kirjoitti...

Lohdutuksen sana: mun eestiläinen naisystävä on syntyperäinen tallinnalainen ja hän käyttää reppua. Mutta hän ei kyllä ole mikään "tibi" korkeissa koroissa, vaan voisi mennä normaalista suomalaisesta naisesta, jos ei avaa suutaan. Mutta ihqu hän on silti. ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Teit sitten taas porot.

S kirjoitti...

Rännumees, lohdullista kuulla :) Tolkun nainen sinulla!

Anonyymi, kerran poro, aina poro.

Anonyymi kirjoitti...

Joo,minäkin jaksan sitä suomalaista muotia täällä aina päivitellä. Ok, jos reppu on ulkoilu- tai muuten sporttisten vaatteiden seurassa. Mutta korkkarit ja villakangastakki, jopa HAME repun kanssa ihmetyttää vieläkin (jo 10 vuotta täällä Keski-Suomessa). Mari
PS. Kiitos kivasta blogista, hauskaa lukea "uutisia" kotimaastani.

S kirjoitti...

Mari, älä lyö lyötyä :D Mulla oli just eilen hame ja reppu... Alan vähitellen vakuuttua, että mun on hankittava joku tolkullinen laukku kannettavalleni ja jätettävä repun kanssa kulkeminen vain hapuilevaksi välivaiheeksi.

Mukavaa, jos blogista löytyy luettavaa. Tämä nyt on tällaista sekalaista sälää, kunnon uutisia täytynee etsiä jostain muualta. Parhaat terveiset Keski-Suomeen, se on erittäinkin tuttua seutua!

Related Posts with Thumbnails