torstai 1. huhtikuuta 2010

Miks' leivo lennät Suomehen - niin, miksi ihmeessä?

Oi kevät! Mitä vanhemmaksi tulen, sitä varmemmalta tuntuu, että ihmisen pitäisi elää jossakin, jossa aurinkoa näkisi vähän enemmän kuin kaksi kertaa vuodessa. Aurinkoiset kevätpäivät ja pitkät ulkoilut jälkikasvun kanssa ovat suorastaan riemastuttavia. No, T:n kanssa meillä on suunnitelmissa muuttaa eläkkeellä Kreikkaan vuokraamaan skoottereita, joten silloin viimeistään nautitaan auringosta. Kavereille edulliset vuokrahinnat!

Pääsiäinen, viroksi esimerkiksi lihavõtted, ülestõusmispühad tai munapühad, lähestyy täälläkin. Pitkäperjantai, suur reede, on sentään vapaapäivä täälläkin, mutta toisena pääsiäispäivänä on jo arki. Neljäpäiväiseen pääsiäiseen on niin tottunut, että olin vähän hölmistynyt, kun T varasi meille hammaslääkäriaikoja ja ilmoitti lääkärikeikan olevan maanantaiaamuna.

Koska ei tämän kummempaa asiaa tälläkään kertaa ole, lopetan täältä tähän ja lähden pohtimaan, tekisinkö pashaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, Suomessa pidetään vielä kiitettävästi kiinni näistä kirkollisista pyhistä. Olin hitusen kummastunut aikoinaan 2005, kun teimme niitä 90 hengen USA:n suunnitelmia ja varauksia, kun yhdestä Bostonin hotellista soitteli varauspäällikkö pitkänäperjantaina ja meinasi, että hoidamme tämän varausasian nyt kuntoon tässä sinä samana päivänä suurinpiirtein maksuja myöden. Ei meinannut olleenkaan mennä jakeluun, että seuraava arki olisi Suomenmaassa vasta seuraavan viikon tiistai. Ja rouva mitä ilmeisimmin piti suorastaan huvittavana, kun ihailin, että hän pitkäperjantaina tällaista asiaa alkoi hoitaa (asiallahan ei suoranaisesti ollut kiire, koska reissu oli vasta elokuun lopulla). Mutta asia hoitui kyllä sitten parhain päin seuraavana arkena.
T-täti

I kirjoitti...

Hyvää munapyhää teille! Täällä ripotellaan, luultavasti paraikaa, Lindtin suklaamunia (60 000kpl!! oikeasti!) yön pimeydessä eläinpuistoon, ja huomenna alkaa jahti. Frau Maus ja minä olemme varautuneet rinkoin ja rikoin. Vanhat munahaukat ovat nyt sitä mieltä että sitä on saatava! :D

S kirjoitti...

T, heh, joo, ulkomaisesta moinen pyhien pituus tuntuu varmaan ihan ällistyttävältä. Täälläkin oli pitkäperjantaina oikeastaan ihan normaali meininki ja tänään sitten jo ihan tavallinen arki.

I, no tärppäsikö munahaukkoja? :D

Related Posts with Thumbnails