lauantai 8. toukokuuta 2010

Säätö jatkuu


No hei, nyt ehkä löytyi mieluisin blogipohja (ainakin muutamaksi tunniksi). Suuri kiitos Marikselle edellisen postauksen kommenteissa antamastaan Blogger in draft -linkkivinkistä. Sieltä löytyi saman tien tämä blogipohja ja napin painalluksella ulkoasu vaihtui. Kyllä täytyy olla maailmassa viisaita insinöörejä, jotka näin nohevia juttuja suunnittelevat.

Edellisessä pohjassa ei ollut kirjoituksilla päivämääriä ja kommentit olivat pöhkösti ennen itse kirjoitusta. Tietysti niitäkin saisi säädettyä muutoin, mutta en osaa. Tässä ovat nuo tunnisteetkin tagipilvenä eikä hirveän pitkänä listana.

Katsellaan nyt taas tätä hetki, käännetään ja väännetään.

****

Päivän kuvana kännykällä tänään Keskustorilta nappaamani otos korvasienistä. Kevät on, vaikka sukkahousua ja lapasta saakin ylle kiskoa.

Niin muuten, torista: viroa osaavat, mitä on "oblikas"? Torilla tosi moni myi sellaisia vihreitä, ehkä vähän pinaattia muistuttavia lehtinippuja.

4 kommenttia:

Maris kirjoitti...

Oblikas (hapuoblikas) on sellainen happamalta maistuva kasvi, johon voi ihan niityillä törmätä. Pienenä mummolassa poimin ja söin sen lehtiä. Niitä käytetään ilmeisesti myös ruoanlaitossa, keitoissa ainakin tietääkseni.
Internet väittää, että suomeksi tämä kasvi on niittysuolaheinä.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin katsoin netistä, ja kuvassa oblikas näytti aivan Suomessakin myytävältä viinisuolaheinältä, joka on isompi ja varmaan jalostetumpi kuin villinä kasvava serkkunsa. Sopii myös salaatteihin.

Väikis

Rännumees kirjoitti...

:o)
Niistä on tehty laulukin, oblikat siis.

Mutta tämä ei ole lasten korviin....

http://www.youtube.com/watch?v=q--XlGnq8kk

S kirjoitti...

Maris ja Väikis, kiitos taas tiedoista!

Rännumees, olipa kamala laulu :D

Related Posts with Thumbnails