maanantai 20. syyskuuta 2010

Tärkeät vaaleanpunaiset kannet

Tammikuun lopussa kerroin, kuinka K sai nimensä ja kuinka nimensaannin yhteydessä meille annettiin K:n komea syntymätodistus hienoissa vaaleanpunaisissa kansissa (kuva löytyy tuolta linkin takaa).

Jokin aika sen jälkeen uutisoitiin, että Tallinnan kaupunki lopettaa tämänkaltaisten syntymätodistusten ja kansioiden jakamisen. Rahan säästöä, mitäs muuta. Syntymätodistus vain tulostettaisiin tavalliselle aaneloselle.

Tästä nousi haloo. Kansa vaati lapsilleen kohokuvioisia kansioitaan.

Ja kappas, tehosi. Tänään kerrottiin kaupungin Pealinn-tiedotuslehdessä (joka kyllä muutoin on tolkutonta Keskerakond-puolueen propagandaa), että kaupunki on päättänyt ottaa paksupaperiset todistukset ja kovat kansiot takaisin käyttöön.

Onhan se toisaalta vähän hassua, että jokin paperi voi herättää näin kovasti sanomista. Lapsi on lapsi ja tärkeä ihan itsessään ilman mitään lappujakin. Mutta toisaalta ymmärrän tuollaisen näyttävämmän todistuksen merkityksen erityisesti täällä, jossa lapsen nimeämiseen ei ymmärtääkseni kovinkaan usein liity suuria juhlallisuuksia (korjatkaa, jos olen väärässä!). Suomessa on edelleen aina ristiäiset tai nimiäiset, joten juhlallisuutta tulee ihan luonnostaan.

2 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Eestis nimepanek ja nimepäev pole tõesti eriti olulised, sünnipäev on palju tähtsam.

S kirjoitti...

Ja paljud soomlased ei taha üldse oma sünnipäeva tähistada! Huvitav, kui erinevad on meie maad nende kahe asja suhtes.

Related Posts with Thumbnails