keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ravintolasuositus raa'asta kalasta pitäville Tarton-kävijöilleMinusta kehittyi viime vuoden aikana ihan hillitön sushin ystävä. Raaka kala saati hiustuppoa muistuttavat merilevät eivät niinkään minua innosta, mutta monet muut sushi-ravintoloissa saatavat systeemit ovat aiheuttaneet pienimuotoisen riippuvuuden. Soijakastikkeen ja inkiväärin yhdistelmä on vain ihan pistämätön.

T:lle japanilainen muona maistuu myös hyvin, joten Otepäälle ajellessamme pysähdyimme Tartossa syömään Tokyo Sushi Baarissa, jonka mainoksen huomasimme sattumalta maantien varressa jokunen kilometri ennen Tarttoon saapumista (mistä huomaan, että kadunvarsimainonnalla voi tosiaankin olla vaikutusta ostopäätöksiin).

Ravintola löytyi kivenheiton päästä Tarton yliopiston upeasta vanhasta päärakennuksesta. Ravintola oli siisti ja tyylikäs olematta hifistelevän hieno, palvelu aidon ystävällistä ja ruoka aivan tolkuttoman hyvää.

Tilasimme aivan liian paljon ruokaa, sillä arvelimme annoskokojen olevan sitä mitä Tallinnassa. Mutta esimerkiksi alkuruuaksi tilatut keitot olisivat jo itsessään riittäneet ateriaksi. Misokeittoa ei ollut pieni kahvikupillinen, vaan todella reilu kulhollinen.

Kuvassa näkyy T:n ja minun yhteinen pääruokalautanen. Paikalliskuriositeettina kerrottakoon, että kolmannessa rivissä ylhäältä päin on Baruto-nimisiä maki-rullia. Barutohan on virolainen, Japanissa tällä hetkellä erittäin komeasti menestyvä ammattilaissumopainija.

Suuret bonuspisteet ravintolalle myös siitä, että lapsia oli ajateltu. J sai ehkä hienoimman lastenannoksen ikinä, ja ravintolan leluvalikoima oli todella oiva: hyvän kokoisia palapelejä ja yksi pikkuauto, joilla J viihdyttikin itseään ongelmitta. Massakauttaan elävä K ei tarvinnut leluja, kun pöytä oli täynnä ruokaa.

Ravintolakäynti tarjosi meille myös toisen elämyksen, kävelyn lumisessa, hämärässä Tarton vanhassakaupungissa. On kyllä verrattoman sympaattinen kaupunki tuo Tartto.

2 kommenttia:

Tiina Linkama kirjoitti...

Hauska kuulla että myös Tartto onnistui tarjoamaan teille parastaan. Ko. ravintola on aika uusi, emmekä ole sinne vielä siis ehtineet lähteä.

Mutta sen voi sanoa, että Tartossa on paljon aivan uskomattoman hyviä ravintoloita, viihtyisiä ja edullisia, verrattuna esim Tallinnan hintatasoon.

Meidän suosikkimme on vanhassa kaupungissa sijaitseva monelle tuttu aasialainen Tsink Plekk Pang, joka tarjoaa thai-ruokaa, japanilaista ja intialaista keittiötä, kiinalaisesta puhumattakaan.

Ah ne monet autuaat hetket, jotka on Tsinkissä tullut vietettyä...

(Huomaa olevansa nälkäinen).

S kirjoitti...

Muistin hyvin sinun TPP-suosituksesi ja sen edessä jo seisoskelimme, mutta sitten sushin-himo vei voiton.

Tartossa on tosiaan tullut syötyä hyvin ja edullisesti, mainio kaupunki senkin puolesta.

Ja tuosta Tokyo Sushi Baarista oli muuten ravintola-arvostelu uusimmassa Anne & Stiil -lehdessä.

Related Posts with Thumbnails