torstai 3. helmikuuta 2011

Jäniksen vuosi

En tiedä, kuvittelenko taas, mutta minusta tuntuu, että Tallinnassa (en tiedä koko Virosta) juhlitaan jotenkin ylenpalttisen paljon kiinalaisen uuden vuoden alkamista. Jäniksen vuosi alkaa tänään ja samoin alkavat useamman päivän kestävät juhlinnat.

En väitä, etteikö yli miljardia ihmistä koskettava tapahtuma olisi merkityksellinen, mutta ihmettelen vain sen näkyvyyttä täällä. Juhlitaanko Suomessa sitä?

Tallinnan kaupungin nettisivuilla kerrotaan, että täällä kiinalaista uutta vuotta on juhlittu näyttävästi jo kauan, mutta tänä vuonna juhlat ovat kulttuuripääkaupunkiaseman takia erityisen suuret. Viikonlopun aikana on kaupungilla luvassa kiinalaista oopperaa ja akrobatiaa, ilotulituksia, jääveistoksia ja jossain rokkibaarissa esiintyy kiinalainen punk-bändi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, kyllä tuota kiinalaista uutta vuotta on juhlittu Suomessakin, ainakin Helsingissä, varsin näyttävästi jo viitisen vuotta. Eilisessä Hesarissa mm. oli tämän vuotisesta juhlinnasta iso juttu. Sitä en kyllä tiedä, kestävätkö juhlat useita päiviä. Musta on kyllä ihan loistojuttu, että näitä muitakin kulttuurijuhlia kuin meidän omia juhlitaan näyttävästi, niin samalla oppii itsekin muiden tavoista. Eihän niihin osallistua tarvitse, jos ei halua, mutta minusta on kiva seurata toisten ilakointia ja erilaisia tapoja. Saisivat juutalaisetkin juhlia hanukkaansa ja muslimit ramadaniaan ja mitä niitä nyt muita onkaan vähän näyttävämmin, tuumailee T Jäkestä.

S kirjoitti...

Hyvä huomio tuo muiden juhliminen. Ensireaktioni meinasi olla, että ei hitto, ei nyt jokaisen ihmisryhmän tarvitse tulla omia juhliaan levittelemään, mutta hyvänen aika - miksipä ei. Kuten sanoit, jos ja kun jokaisella on vapaus valita, osallistuuko siihen vai ei, niin mikäs siinä sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Jänese aasta on toonud Tallinnasse ka jäneste näituse :)
http://www.nukuteater.ee/est/theatre/news/147-nuku-muuseumis-avatakse-jaenesenukkude-naeitus.html
R

Related Posts with Thumbnails