sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Half Moon Bay

 

 

 

 

 

 

 
Posted by Picasa


Teimme lauantaina päiväretken Half Moon Bay -nimiseen pikkukaupunkiin Tyynen valtameren rannalla. Täältä Piilaakson alueelta matkaa sinne on alle tunti.

Tie kaupunkiin vie upeasti vuorten yli pitkin kiemurtelevia teitä ja paikan päällä odottaa herttainen pieni paikka, jossa on valtavat hiekkarannat.

Itselleni reissu oli melkoinen elämys, sillä en ole koskaan ollut Tyynen valtameren rannalla enkä suurten vesien äärellä paljon muutenkaan. Vaikka päivä oli merenkäynnin mittakaavassa varmasti ihan tavallinen, niin kyllä valtameren avaruudessa ja sen pauhussa on toisenlaista juhlallisuutta ja mahtavuutta kuin Suomenlahden aaltoilussa. Lapset samoin tykkäsivät hurjasti olla rannalla.

Sää oli varsin kelmeä. Half Moon Bay ei ole mikään rantalomakohde, sillä ilma siellä on kuulemma läpi vuoden melko viileä (muistutetaan taas, että ne tv:stä tutut Kalifornian loputtoman aurinkoiset Baywatch-biitsit ovat paljon etelämmässä). Tosin meillä kävi tuuri ja tullessamme rantaan aurinko tuli pilvien takaa esiin. Hienoa oli vain istua ja ihmetellä merta.

Rantakäynnin jälkeen kävelimme hieman edestakaisin hyvin maltillisen kokoista kaupungin pääkatua (yllättävältä nimeltään Main Street) ja etsimme ruokapaikkaa. Lounaskohteeksi valikoitui Flying Fish Grill, jota voimme erittäin lämpimästi suositella. Paikka vaikutti huoltoaseman baarilta. Me istuimme ulkoterassilla, joka oli todella kuin Esson takapiha, mutta ruoka oli aivan ensiluokkaista. Sitä tosin osattiin hieman ennustaakin, sillä ravintolan ovella oli jono, kun sinne tulimme eikä turistien tiedotuspisteessä ravintolaa suositeltu - mikä on aina hyvä merkki.

Ruokailun päätteeksi kävimme ravintolan vieressä olleessa kalakaupassa, josta matkaan otettiin iltapalaksi lisää kalaa. Pistänpä vielä oman postauksen kaupan anneista.

Erityisen päivästä teki sekin, että olemme koko päivän puhuneet viroa, kun työtoveri Tallinnasta on täällä käymässä. Oi, miten kotoisalta ja helpolta tuntui puhua viroksi!

3 kommenttia:

Maris kirjoitti...

Ensimmäinen kuva on ihan älyttömän makee! Lokkijengi istumassa ja speed limit 25 :D Mahtava!

Ele kirjoitti...

Tervitused teile siit teie endiselt kodumaalt! Vahva on lugeda ja osa saada, aitäh, et vihje andsite! Hehh- põtradest rändlinnud :D Kuidas see nüüd oligi - peaasi, et sarved silla alla kinni ei jää :P Igatahes huumoripreemia on küll teie!

Üllatav ja samas väga tore, et eesti keel tundub teile kodune ja lihtne rääkida, no saate seda tänasegi päeva teha. Ärge siis sealt turult kõiki läikivaid asju kokku ostke, eks ;)

Ja siitpoolt head ööd (siin hakkab kell 1 öösel saama), kuulsin, et klõpsutate seal pilte teha, hommikul saan ehk värskeid turupilte näha!? (näopildid võite saata meilile :)

Olgu teil seal mõnus!

S kirjoitti...

Maris, kiitos! Saman tien kun näin nuo lokit, tiesin, että nyt tulee hauska kuva. Siinä oli niin sopivasti asioita ja pieniä väripilkkuja ympärillä.

Ele, tänud sulle et sa leidsid tee siia! Ja loodame, et Suur ja Karvane on leidnud hästi tee koju! Meiel oli temaga supermõnus nädalavahetus. Ja tõesti vahva oli paar päeva eesti keeles rääkida. Esmaspäeval tundus inglise keele rääkimine nii imelik. Isegi pargis hakkasin lastega eesti keeles rääkima!

Nüüd kui teie perekond teab, kus meie elame, siis olge teretulnud külla kõik koos!

Related Posts with Thumbnails