tiistai 14. kesäkuuta 2011

Nyt olkoon määränpäänä NMKY

Se on taas sillä lailla, että muutakin hikoilua kuin rimpuilevien lasten pukemista pitäisi ihmisen harrastaa. Sain vinkin, että lähellämme on NMKY:n eli YMCA:n kuntokeskus, jossa on tarjolla ryhmäliikuntatunteja, punttisalia sekä maksuton lapsenvahtipalvelu sillä aikaa, kun äiti lähtee taas kerran tavoittelemaan pyykkilautavatsaa ja Madonna-käsivarsia.

Tänään lähdin katsastamaan paikkaa lasten kanssa tarkoituksenani vain lyhyesti piipahtaa, kysyä hintatietoja ja ottaa mukaan aikatauluja.

Kun pääsimme perille, J näki lasten leikkihuoneen ja vaati saman tien päästä sinne. Ovella hän huiskutti minulle heipat ja painui täyttä vauhtia ajelemaan Martti-hinausautolla. K:kin lähti veljensä perässä leikkimään ja minä seisoin hölmistyneenä ovella todeten, että en näköjään olekaan korvaamaton. Loistavaa.

Minut puolestaan otti vastaan mahdottoman ystävällinen asiakaspalvelija, joka kysyi saman tien, haluanko tutustumiskierroksen talossa ja muutoinkin enemmän esittelyä paikan palveluista. Tokihan minä halusin, kun kerran sellaista tarjotaan.

Noin tunnin päästä olin YMCA:n jäsen jäsenkortti kourassani ja vannonut kirjallisesti, että en haasta järjestöä oikeuteen, jos tiputan punttiksella käsipainon varpailleni tai kuolen spinning-tunnilla.

Salilla tuntui olevan oikein hyvä meininki. Asiakaskunta vaikutti mukavan tavalliselta, eikä mitään superatleetti-jumppatrikoo-hifistelyä näkynyt. Arkisena aamupäivänä paikalla näkyi olevan eniten mummoja, mikä on oikein hyvä.

Taas kerran iloitsin mukavasta asiakaspalvelusta, jolla todella haluttiin ottaa asiakas hyvillä mielin vastaan. Sen sijaan, että olisin vain huomaamatta napannut paikan esitteen hyllystä minulla onkin nyt hyvä kuva siitä, mitä talossa tapahtuu ja on paljon mukavampi mennä varsinaiseen ekaan jumppaan. Ryhmäliikuntatunnit ovat toki ihan niitä samoja kuin mitä Virossa tai Suomessa, joten niiden suhteen ei tulle yllätyksiä.

Mutta oli meininki YMCA:lla mikä tahansa, se tuskin koskaan voi ylittää sitä fiilistä, mikä on tässä Gregoriuksen NMKY-laulussa ja sen videossa, joka on ollut jonkin sortin YouTube-hitti. Olli Ahvenlahden eleetön soitto ja taustatanssijoiden kuviot ovat aivan omaa luokkaansa. Ja hah, Pekka Pohjola bassossa! Onhan tämä tavallaan yhtä psykedeelistä kuin miehen musiikki muutenkin.

4 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Kiva, että lapset viihtyvät. :D Onko sulla itsellä jotain suosikkeja ryhmätunneissa?

Ihan mielenkiinnosta: millainen on hintataso ja jäsenyyden pituus tuolla salilla? Suomessa maksan omasta jäsenyydestäni (opiskelijana) 57€ kuussa ja aika on 12kk. Tuohon onneksi kuuluu sali sekä tunnit, koska joissain paikoissa niistäkin pitää maksaa jommasta kummasta erikseen.

Lisäksi mielelläni kävisin tanssitunneilla erikseen, mutta siihen ei kyllä budjetti millään jousta.

T. kirjoitti...

Ja jumankek, keltainen Rogers Londoner V -setti!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että löytyi hifistelemätön paikka, jossa K ja J viihtyvät.

Mutta voi Gregorius, olin ehtinyt tuon jo unohtaa. Mä huudan SOS!

t. espoon R

S kirjoitti...

Maija, Suomessa olen käynyt kaikenlaisilla tunneilla. Virossa kävin melkein pelkästään Body Pumpissa. Haluan tehdä välillä voimaharjoittelua, mutta punttisalille en vain selviä, joten BP toimii minulla hyvin.

Tuon salin hinnat olivat mielestäni todella edulliset. Kuukausihinta on 65 dollaria (45 euroa) ja sisältää kaikki ohjatut tunnit, punttisalin vapaan käytön sekä ilmaisen lastenhoidon. Ja vielä kylpypyyhkeenkin!

R, tiesin, että osaisit arvostaa Gregoriusta :D

Related Posts with Thumbnails