perjantai 24. kesäkuuta 2011

Tieteen ihmeitä ihmettelemässä

Yksi hyvä puoli Kaliforniassa asumisessa on se, että jos on aurinkoinen päivä, ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siitä, jos viettää sen sisätiloissa. Aurinkoisia päiviä varmasti tulee lisää. (Vai olenko se vain minä, joka on hirveässä morkkiksessa, jos ei Suomessa tai Virossa ollessa jaksaisikaan lähteä kauniilla ilmalla ulos? Syyllisyydentunto, tuo suomalaisen vanha vainolainen...)

Viime päivinä on ollut hurjan kuuma ja niinpä tuntui hyvältä ajatukselta lähteä lasten kanssa hellettä pakoon San Josen kaupungissa sijaitsevaan Children's Discovery Museumiin (CDM). Tästä on kyllä kiittäminen toista suomalaista perhettä, joka meidät potki liikkeelle. Kiitokset reissuseurasta I:lle, V:lle ja V:lle!

 


CDM osoittautui oivaksi paikaksi todella monen ikäisille lapsille. Museossa oli kaikenlaisia värkkejä ja masiinoita, joita sai kokeilla ja hypistellä.

Seurueemme suosikki taisi silti olla -vähemmän yllättävästi- vesileikkialue, jossa sai laitella muovipalloja vesipyörteisiin, huoneen ympäri kiertäviin putkiin tai muuten vain roiskia. Kuvassa etualalla näkyvä pieni blondi on meidän K:mme, joka meni aivan suvereenisti isompien lasten joukossa. Vesialueella oli myös oma kulmansa juuri K:n kokoisille, missä sielläkin tyttö viihtyi erinomaisesti.

Alla samainen blondi kipuaa vanhoihin postivaunuihin. Ne oli muuten yllättävän isot! Olin jotenkin otettu tuollaisten vaunujen näkemisestä oikeasti, kun olen nähnyt niitä aiemmin vain elokuvissa ja Lucky Luke -sarjakuvissa.

 


Moni muukin oli tullut museoon kesäisenä aamupäivänä, joten vanhempien päässä humisi aika lailla lasten perässä kirmatessa. Lounasajan jälkeen paikka rauhoittui selvästi.

Voimme siis suositella tätä paikkaa oikeastaan ihan kaiken ikäisille lapsille. Eikä aikuisillakaan ollut tylsää, minkä nyt ehti lasten paimentamiselta ympärilleen vilkuilla.

Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails