torstai 29. joulukuuta 2011

The Rock

Lähes kaikki meillä käyneet vieraat ovat vierailleet San Franciscon edustalla sijaitsevalla vankilasaari Alcatrazilla, mutta me emme vielä olleet sinne selvinneet. Kaikki olivat kehuneet saarella käyntiä erittäin kiinnostavaksi kokemukseksi. Meillä kyläilevien jouluvieraiden kanssa oli lopultakin aika reissu toteuttaa.


Alcatraziin mennään tietenkin laivalla, ja matka kestää suunnilleen 15 minuuttia. Vankilaan tutustuttiin kuulokkeet korvilla. Luureista kuunneltiin äänitettä, jonka ohjeiden mukaan kuljettiin vankilassa paikasta toiseen.

Äänitteellä vankilaelosta kertoivat entiset vangit ja vanginvartijat. Äänite oli erittäin hienosti toteutettu. Sen ansiosta vankilakävijä sai juuri sopivan annoksen tietoa ja draamaa.

Kuvasaaliini jäi latteaksi, mutta alla kuitenkin muutama otos. Parempia kuvia Alcatrazista on netti väärällään tai sitten paikkaan voi tutustua Clint Eastwoodin tähdittämän Pako Alcatrazista -elokuvan avulla, jonka katsoimme saarella käynnin jälkeen. Olihan kiintoisaa katsoa leffaa, jonka tapahtumapaikoissa oli vain hetkeä aiemmin käynyt.


Kukin vanki oli sellissään yksin. Sellissä oli sänky, penkki, pöytä, lavuaari ja vessanpönttö - ja takaseinässä se kuuluisa ilmastointiluukku, jonka kautta pakenemisesta em. Itäpuu-leffa kertoo.


Vangit kertoivat äänitteen tarinoissa siitä, miten karmivaa on olla vankilassa, jossa vapaus ja tavallinen elämä näkyvät ja kuuluvat ikkunoista koko ajan. San Francisco ja tässä kuvassa piikkilankojen takana häälyvä Golden Gate -silta ovat todella lähellä.

Näkymä vankilan aurinkoisemmalta kulmalta, jonka sellit kuulemma olivat haluttuja vankien keskuudessa juuri valoisuutensa takia.


Vankilan ruokasali.


Keittiö.Opastaulut kertoivat lisää tarinoita vankilaelämästä.

Näkymä saarelle laivalta käsin.

Alcatraz on aika kliseinen ja ilmeinen turistikohde, mutta siitä viis - jos menet San Franciscoon, käy myös täällä. On visiitin väärti.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails