maanantai 2. tammikuuta 2012

Mainospala: hyvät konsertit Tallinnassa ja Tartossa

Huomiota, huomiota, Tallinnassa ja Tartossa tammikuun aikana liikkuvat! Jos hyvä klassisen musiikin konsertti kiinnostaa, niin käykääpä kuulemassa Turun konservatorion kamarikuoroa Tallinnan Jaanin kirkossa tai Tarton yliopiston juhlasalissa.

Tunnustan - tässä mainostamisessa on kovasti oma lehmä ojassa, sillä tunnen kuorosta useita tyyppejä ja mieluusti autan edes tämän verran.

Alla kuoron tiedote konserteista:

Turun konservatorion kamarikuoro esittää Brahmsin Ein deutsches Requiemin Tallinnassa ja Tartossa

Suomalainen Turun konservatorion kamarikuoro vierailee Virossa 13.–15.1.2012 ja esittää kiertueensa aikana Johannes Brahmsin rakastetun Ein deutsches Requiemin. Kuoro konsertoi kahdesti: perjantaina 13.1.2012 kello 19 Tallinnan Pyhän Johanneksen (Jaanin) kirkossa ja lauantaina 14.1.2012 kello 17 Tarton yliopiston juhlasalissa. Turun konservatorion kamarikuoro, sopraano Mia Heikkinen, baritoni Jouni Kuorikoski sekä pianistit Eveliina Kytömäki ja Liisa Malmivaara esittävät Markus Yli-Jokipiin johdolla teoksesta säveltäjän oman kamariversion kuorolle, solisteille ja nelikätiselle pianolle. Konsertteihin on vapaa pääsy.

- Brahmsin Ein deutsches Requiem on totuttu kuulemaan suuren orkesterin ja valtaisan kuoron teoksena, mutta kamariversio mahdollistaa aivan eri yksityiskohtien esiintuomisen, kertoo Markus Yli-Jokipii. - Teoksesta kuullaan kiertueemme konserteissa valoisa ja herkkä tulkinta.

Vuonna 2003 perustetun Turun konservatorion kamarikuoron sointi taipuu monipuolisesti renessanssista oopperaan ja uusimpaan musiikkiin. Kuoroa on vuodesta 2008 johtanut Markus Yli-Jokipii. Suurien a cappella -kuoromusiikkikonserttien ohella tärkeitä viime vuosien hankkeita ovat olleet Turun konservatorion pohjoismainen kuorosävellyskilpailu sekä useat orkesteriyhteistyöt. Syksyllä 2011 kuoro debytoi oopperakuorona Mikko Heiniön oopperan Eerik XIV kantaesityksessä. Kuoron ensimmäinen, Leevi Madetojan ja Selim Palmgrenin kuoroteoksia sisältävä levy julkaistaan keväällä 2012.

Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem
Säveltäjän kamariversio kuorolle ja nelikätiselle pianolle

13.1.2012 kello 19 Pyhän Johanneksen (Jaanin) kirkossa (Vabaduse väljak 1, Tallinna)
14.1.2012 kello 17 Tarton yliopiston juhlasalissa (Ülikooli 18, Tartto)

VAPAA PÄÄSY
Konsertin käsiohjelma maksaa 6 euroa (opiskelijat 3 euroa).


Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:
kamarikuoro@gmail.com
www.turunkonservatorio.fi/kamarikuoro

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails