lauantai 7. tammikuuta 2012

Kurvataan takaisin vanhaan maailmaan


Lähes päivälleen 10 kuukautta sitten kerroin täällä blogissa, että olimme pakkaamassa tavaroitamme Piilaaksoon muuttoa varten.
Alkaa olla aika sanoa näkemiin uudelle maailmalle ja palata vanhaan. Muutamme takaisin Viroon vielä tammikuun aikana.
Viime päivien tunnelmat ovat olleet haikeita, vaikka päällimmäinen tunne on ehdottomasti suuri ilo paluusta takaisin Eurooppaan. Silti - tässäkö tämä nyt oli? Vastahan me tulimme ja nyt jo olemme lähdössä. Kuinka ikinä kestämme pohjolan pimeää talvea, kun olemme nähneet Kalifornian aurinkoisen marraskuun? Osasimmeko ottaa ajasta täällä kaiken ilon irti? Tuliko tuhlattua aikaa turhaan surkutteluun?
Luvassa on lähiaikoina varmasti jatkoa blogin ulkosuomalaisuussarjaan, kun alan pähkäillä, miltä paluumuutto tuntuu.
Henkeviä asioita mietitään käytännön asioiden lomassa. Lehtitilaus on jo lopetettu. Tuleville päiville on luvassa pakkausta, tavaroiden myyntiä ja jäähyväisten sanomista paikoille ja ihmisille, joita ei välttämättä enää koskaan elämässään näe. Kaliforniassa ei tulla tuosta vain päiväseltään käymään.
J odottaa paluuta kovasti ja laskee joka ilta kalenterista päiviä muuttoon. Päivittäin mietimme, mitä leluja otamme mukaan Viroon.
Suuri tuumailun aihe on telttaretki, jonka olen pojalle ensi kesäksi luvannut. Kohteena on luultavasti kotimme takapiha. Monesti olemme jo yhdessä neuvotelleet, mihin kohtaan teltta laitetaan pystyyn ja mitä leluja sinne täältä viedään.
Mutta yhtä lailla juttelemme siitä, mihin Kalifornian leikkikaverit Virossa muuttavat asumaan ja mitä kieltä he puhuvat. Kolmevuotiaalla on pureksimista siinä, että tuttuja leikkipaikan kamuja ei yhdessä yössä enää olekaan.
****
Kuva on joulun välipäiviltä Santa Cruzin rantahuvipuistosta. Onneksi tuli nähtyä tämäkin Amerikan ihme.


Posted by Picasa

13 kommenttia:

Petra N. kirjoitti...

Oho, mikä uutinen! Ymmärrän täysin kolmannessa kappaleessa kirjaamasi tunnot, mutta varmasti on mukava päästä lähemmäs sukua ja Suomessa olevia ystäviä:)

Mutta oli mulla asiaakin, tätä olen tosin kysynyt ennenkin, mutta autuaasti unohtanut, miten se nyt olikaan, onko Tallinna suljettu pääsiäisen aikaan? Jos ajattelee siis ihan turistimatkaa, johon kuuluu kaupoissa humputtelua, nähtävyyksiä ja ravintoloita, onko niihin mahis päästä pääsiäisen aikaan? Tai jos osaat vielä tarkentaa, mitkä päivät on "kiinni" ja mitkä ei...:)

Kiittää hän.

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä pakkailuun ja muuttamiseen!!!
t: Hanna Hong Kongista

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, kun tulette takaisin! Savolaisilla on kamala ikävä pieniä serkkuja! Meillä on hiihtoloma sitten maaliskuun tokalla viikolla... :)

Anonyymi kirjoitti...

Oho! Mutta tsemppiä pakkailuun ja tervetuloa takaisin tänne päin!

Anonyymi kirjoitti...

Ylläri! Mutta tervetuloa takaisin Eurooppaan! Kieltämättä jäin kaipaamaan Viro-postauksia, sillä niissä oli niin paljon samaa kuin kokemuksissani suomalaisena Unkarissa. Joten en ole tästä yllättävästä käänteestä lainkaan pahoillani!

elle s'ennuie kirjoitti...

No ei muuta kun tervetuloa takaisin :D

Petra, pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai (eli tänä vuonna 6.04 ja 8.04) ovat täällä virallisia vapaapäiviä, mutta yleensä kauppojen ym aukioloajat ovat samoja kuin aina viikonloppuisin.

Anonyymi kirjoitti...

Piti vielä sanomani, että nyt jälkikäteen ajateltuna taidan olla tyytyväinen tähän ratkaisuun, että pidit blogin vanhassa osoitteessa, ja Viro-jutut mukana ;)

S kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne ja kannustuksesta!

elle s'ennuie, kiitos Petralle vastaamisesta! Mulla on aina sellainen olo, että Virossa on kaikki aina auki, mutta kyllä maisema muutamana pyhänä vähän hiljenee. Vaan jos tulee vanhaan kaupunkiin, niin eiköhän siellä turistielo pyöri ihan entisellään.

madjaarienmailla, jännä on nähdä, millaisia huomioita Virosta alkaa tehdä Amerikan-pyrähdyksen jälkeen. Ja hyvä, jos blogiratkaisu tuntui toimivalta.

Savoon terveiset, että merkitsen hiihtolomanne kalenteriin :)

I kirjoitti...

Hei tsemppiä muuttoon! Voin jo kuvitella paluumuuttajan angstin aiheet. Tässä Pasila-jaksossa muutama helmi. Heh.
http://areena.yle.fi/video/1325503639256

Anonyymi kirjoitti...

Höh, panovihrepaholainen iski, piti kirjoittamani että taidaT olla tyytyväinen tähän blogiratkaisuun ;)

Joka tapauksessa kyllä mukavaa saada Viro-postauksia, saat taas aivan uuden näkökulman ulkosuomalaisuuteen!

Laura kirjoitti...

Minä huono ihminen en varmaan oo kertaakaan kommentoinut täällä mitään :( nyt ryhdistäydyn! kiitos tosi kivasta blogista! on ollu mielenkiintoista lukea teidän elosta kaliforniassa!tää on yks mun suosikkiblogi :) odotan jo innolla postauksia virosta! tsemppiä muuttoon!

Suski kirjoitti...

Tsemppiä taas kerran pakkaamiseen ja muuttamiseen! Itsellänikin haaveissa muutto takaisin Tallinnaan, kunhan olen ensin tarpeeksi katsellut Pietarin elämää. =)

S kirjoitti...

Laura, kiitos kommentista ja kiva kuulla, että täällä blogissa viihdyt!

Suski, nauti Pietarista, siellä lienee kaikenlaista virikettä noin miljoona kertaa enemmän kuin Tallinnassa.

Related Posts with Thumbnails