tiistai 10. tammikuuta 2012

Mokkatakki


Amerikkalainen kahvilakulttuuri on suurelta osin sitä, että kahvilasta haetaan pahvimukissa kahvi mukaan. Mukin ympärillä on erillinen pahvikääre, jotta asiakas ei polttaisi näppejään (tästä aiheesta olen näköjään kirjoittanut sormi pystyssä paheksuen viime vuonna).

Ahkerat kahvinjuojat voivat hankkia tai tehdä itselleen omatekoisen mukinsuojan, jotta pahvijätettä kertyisi edes vähän vähemmän. Kaupoissa ja kahviloissa niitä näkyy myytävänä vaikka minkälaisia. (Itselläni on fleecestä tehty suojus, jossa lukee "Your Blog Sucks". Se pitää jalat maassa, kun meinaa tukehtua omaan nokkeluuteensa.)

Kävimme tenavien kanssa asiointireissulla kaupungilla ja tietysti piipahdimme myös mehulla ja keksillä mainiossa kuppilassa nimeltä Red Rock Coffee.

Kahvilan ikkunalaudalla oli kuvassa näkyvä lasipurkki, jossa oli virkattuja ja neulottuja mukinsuojuksia. Ne oli tehnyt kahvilassa viikottain kokoontuva neulekerho, ja niitä sai ostaa kahden dollarin kappalehintaan. En ostanut, mutta tuumasin, että onpa hauskan yhteisöllistä toimintaa tämäkin. Ja erittäin kulttuurisidonnaista - Suomessa tai Virossa mukinsuojuksille olisi aika vähän käyttöä.

2 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Kyllä ainakin Tsadissa jo kuljetaan kahvit mukana, vaikka en pidä tyylistä. Jotkut ovat jo jopa ymmärtäneet ottaa oman mukinsa käyttöön eli täyttävät sen kuppilasta (yleensä termo- tai lämpömuki kumminkin)! :)

S kirjoitti...

No juuri näin, vähän arvelinkin, että pääkaupungissa tuollaista saattaa näkyä. Kiintoisa tietää.

Related Posts with Thumbnails