keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Hyvää ja halpaa borssia

Jos haluaa, Tallinnan keskustassa voi syödä lounaita, joista saa maksaa suomalaisia hintoja. Lounassalaatti kympillä, lihaa sisältävä lounas 12 eurolla.

Mutta voi myös valita toisin. Kun katselee kivijalkoihin ja kellareihin, voi löytää oivia arkisia ravintoloita, joissa saa maittavaa perusruokaa pikkurahalla.

Pai kohvik on mainio arkilounaspaikka Tallinnan ydinkeskustassa muutaman kymmenen metrin päässä Viru Keskuksen pääsisäänkäynnistä. Tänään nautin lounaaksi valtavan lautasellisen hyvää borssikeittoa, lasin piimää ja kelpo palan rahkapiirakkaa hintaan 2,80 euroa. Seljankan hinta olisi ollut 1,60 euroa. Lihaisampi lounasvaihtoehto olisi ollut peräti 4 euroa.

Pai kohvik sijaitsee kellarissa, joten se jää helposti ohikulkijalta huomaamatta. Sijaintinsa takia paikka ei ole erityisen viihtyisä, mutta jos ei vaadi ruokailuhetkeltään isoikkunaista trendikkyyttä ja valkoisia tuoleja, on Pai erinomainen valinta.

Edellisten suomalaisvieraidemme kanssa kävimme kahvilla Nõmmen torilla, jossa kaikki neljä aikuista ja neljä lasta saivat jokainen juoman ja leivoksen tai pikkuleivän yhteensä hieman yli kuudella eurolla. Se tuntui jo melkein vitsiltä.

Viroon matkaaville muistutan vielä, että viron kielen sana kohvik ei suinkaan tarkoita pelkkää kahvilaa, vaan lähes aina kohvikissa on myös ruokaravintola. Sen takia tukevampaa ruokaa etsivän ei tarvitse ohittaa kohvik-kylttejä pelkkinä leivospaikkoina.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Tuollakin uusi kohvik, muutaman päivän kuluttua myös meillä on kantakohvik ja siellä kantapöytä"

Anonyymi kirjoitti...

Minkäköhänlaisia ruokia viron kouluissa muuten tarjotaan?
Törmäsin juuri blogiin,
http://neverseconds.blogspot.com/
johon on valokuvattu yhdysvaltalaisia kouluruokailuannoksia. Huh.

S kirjoitti...

Anonyymi, tuota laulua on tullut monesti tutuissa kohvikeissa hyräiltyä. Eräässä keskustan kohvikissa minulle kävi taannoin niin, että tarjoilija tuli kysymään, voisiko jättää minut hetkeksi yksin kahvilaan, kun hänen piti lähteä jostakin takapihalta vastaanottamaan tavarakuormaa. Kävihän se minulle. Tarjoilija pisti kahvilan oven lukkoon ja siellä sitten istuin itsekseni kantakohvikissa.

Anonyymi 2, hyvä kysymys - en oikestaan tiedä muuta kuin se, että kouluruokailu on kyllä olemassa. Tästäpä sainkin oivan blogipostauksen aiheen, kiitos!

Kroop kirjoitti...

Kyllä niissä hienommissakin paikoissa aika halvalla pääsee jos osaa haistella oikein.

Foorumin talossa 1. kerroksessa oleva ravintola Bonaparte on muodostunut firmamme suomalaisten keskuudessa (n. 1/3 suomalaisia) yhdeksi vakiolounastamoksi.

Keittolounas 2.5e. Vaihteleva lihalounas 4e. Kaikkiin annoksiin sisältyy omatekoinen ubermaukas limppu. Todella laadukasta sapuskaa ja vielä hyvä palvelu!

Myös Foorumin Narva mnt:n puolella sijaitseva St. Patrick's tarjoaa yllättävän edullista / laadukasta lounasta kivassa ympäristössä. 4 eurolla saa laadukkaan vaihtelevan annoksen leipineen/juomineen. Palvelu on perus Tallinnaa :)

Myös Tommi Grilli on älyttömän edullinen sijaintiinsa nähden, mutta ruoka on siellä vähän enemmän rekkamiehille suunnattua.

S kirjoitti...

Kroop, kiitos näistä vinkeistä! Nämä täytyykin laittaa omalle testilistalle. Näiden ja omien kokemusten perusteella pitäisikin tehdä kokonainen postaus edullisimmista ruokapaikoista.

Related Posts with Thumbnails