maanantai 14. toukokuuta 2012

Suurlähettilään audienssi

Suomen suurlähetystöllä Tallinnassa oli lauantaina avoimien ovien päivä. Lähettilään residenssiin ei muuten tuosta vain pääse, mutta nyt saimme me uteliaat mennä töllistelemään.

Juhlavan kaunis paikkahan residenssi on, täynnä historiallista arvokkuutta pakollisine Aalto-vaaseineen ja Oiva Toikan lintuineen. Kovin monta metriä ei rakennuksessa tarvitse kävellä, kun tajuaa, että nyt ollaan Suomen maaperällä.

 


Hienointa lähetystössä on ehkä silti sen sijainti aivan Toompean mäen reunalla. Avoimien ovien päivänä vieraille avattiin ukset myös lähetystön parvekkeelle, josta aukeaa varmasti yksi kaupungin parhaimmista näkymistä. 

J ja K:kin katselivat maisemia ja Suomen suuntaan lähteviä "vihreää laivaa" (Tallink Star) ja "keltaista laivaa" (Tallink Superstar).
 

Suoraan parvekkeen alla on Pikk Jalg -katu.

 

Herttainen inkerinsuomalaisten tanssiryhmä Katajaiset esiintyi lähetystön pihalla. Kaikki kunnia heille - lauantaina oli jäätävän kylmä ilma.  

Leikkipaikkojen varusteita valmistava suomalaisfirma Lappset avasi jokin aika sitten tehtaan Viroon. Sieltä oli tullut lähetystön pihalle näytille Angry Birds -keinu, jota erityisesti K ahkerasti koeajoi.

 
Posted by Picasa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kuva tuo "taaperot oviaukossa" Lapset on niin katseenvangitsijoita kuvassa kuin kuvassa, sanoo tämä mamma.
Anni

S kirjoitti...

Kiitos! Niinhän se on, lapset tuovat eloa ja liikettä kuvaan kuin kuvaan.

Related Posts with Thumbnails