keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Älä jätä koiraa, eiku lasta, kuumaan autoon

Vanhempana sitä huomaa herkistyvänsä aivan uudella tavalla lapsiin kohdistuviin ikäviin tekoihin. Eilen vatsaani väänsi Eesti Päevalehen uutinen siitä, kuinka joku oli täällä viime viikolla jättänyt lapsensa kauppareissun ajaksi turvaistuimeen autoon. Tämän oli huomannut pariskunta, joka parkkipaikalle tullessaan oli havainnut hikisenä kiljuvan lapsen autossa. Olivat odotelleet aikansa, alkaako lapsen vanhempia kuulua kaupasta. Kun ei kuulunut, soittivat poliisin.

Uutisessa sitten muistutettiin tiukin sanakääntein siitä, miten autossa lämpötila voi nousta hyvinkin vauhdilla ja että lapsen lämmönsäätelykyky ei ole ollenkaan sitä, mitä aikuisen.

Mielestäni olen lukenut joka alkukesä tällaisia uutisia ja varoituksia koskien koiria. Kyllä ovat asiat pahasti pielessä, että koiran tilalla onkin lapsi.

No, EP kertoi eilen myös saksalaispariskunnasta, joka laittoi seitsemän kuukauden ikäisen vauvansa myyntiin eBayhin. Eurolla olisi vauva irronnut, kun oli kuulemma niin kovaääninen. Vanhempien vakuuttelut siitä, että kyseessä oli pila, eivät auttaneet enää siinä vaiheessa kun sosiaaliviranomaiset tulivat hakemaan lapsen pois. Rajansa se on huonolla huumorillakin.

Olinpas nyt synkkien uutisten kertoja. Tallinnassa paistaa aurinko ja taivas on pilvetön. Ja jos ei aurinko paista, niin J kyllä korvaa auringon. Iloinen ihminen on hän. Ja puhua posmottaa omalla kielellään kuin ruuneperi.

Tsemppiä lauluyhtye Slavonic Tractorille, joka on näillä hetkillä rantautunut Tallinnaan ja matkaa kohti Pärnua kuorokisoihin. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, naiset palaavat Suomeen voittopystin kera.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails