tiistai 17. kesäkuuta 2008

Vielä lehdistä ja rahoista

Jatkan vähän edellisen postauksen toiseen kommenttiin liittyen.

En tiedä tarkkoja lukemia, mutta Tallinnan hintataso on jokseenkin sama kuin Suomessa, sen tässä on huomannut ihan arkisessa elämässä. Taakse ovat jääneet ajat, jolloin suomalaisturisti tuli tänne rilluttelemaan halvalla. Mutta Tallinna on Tallinna, muualla maassa lienee vähän toisin. Täytyypä kaivella jostain tilastoja.

Virolaisen valtakunnallisen lehden toimittaja tienaa itse asiassa komeasti maan keskipalkkaa enemmän, joka muistaakseni on jotakin 800 euron luokkaa. Tuo keskipalkka tuntuu ihmeellisen epätodelliselta tässä kaupungissa, joka vilisee citymaastureita ja trendikoteja. Tuloerot ovat melkoiset.

Autointoisille muuten tiedoksi: Tallinnassa on Lamborghini-kauppa. Sellaista ei taida Suomesta löytyä. Houkuttaisi kovasti mennä sinne lastenvaunujen kanssa potkimaan renkaita. "Onk täsä paljo heppoi? Kui paljo tää syä satasella?"

Ja vielä lehtiin. Tämän päivän EP:ssä, 28 sivua, oli kolme liitettä. Ne olivat terveysliite Tervis (12 s), naisille suunnattu Terve ja kaunis naine (16 s) ja -tästä olin yllättynyt- maanpuolustusta käsittelevä liite Riigi Kaitse (24 s). Liitteen mediatiedoissa kerrottiin, että sen julkaisemista ovat tukeneet puolustus- ja ulkoministeriö. En tiedä oliko tietoinen valinta vai oliko taittajalla ollut huono päivä, mutta kahteen muuhun liitteeseen verrattuna Riigi Kaitse oli ihan musertavan tylsän näköinen ja täynnä aivan liian pitkiä, artikkelimaisia juttuja.

****
Koko päivän on satanut, mikä on ihan hyvä juttu, sillä kylvimme toissailtana takapihalle ruohonsiementä. Minä opin taas äitiydestä, sillä olen koko päivän ihmetellyt, miksi J on niin kitisevä. Äsken sitten otin häneltä pitkät housut pois ja katso - kitinä loppui kuin seinään. Raukka ollut kuumissaan enkä minä tajua mitään...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lapsi, tuo kumma olio, jolla on liian kuuma, liian kylmä, liian nälkä, se on liian väsynyt, sillä on hepuli. Se ei nuku kun pitäisi. Se ei ole hereillä, kun pitäisi. Se kasvaa ulos vaatteistaan juuri silloin, kun pankkitili on tyhjä eikä ole varaa ostaa uusia vaatteita ainakaan kuukauteen. Kuka sen oikein päästi meille kotiin?

Anonyymi kirjoitti...

Mutta ha-haa, joskus jokin onnistuukin! Täällä O-neiti nukkuu omassa sängyssään jo toista viikkoa. Tänä iltana protestointi kesti enää muutaman minuutin (ekana iltana kolme tuntia). On muuten luonnonlakien vastaista että 65 senttiä pitkä pötkylä voi vallata koko 180 cm leveän sängyn?!

S kirjoitti...

Joo, saati sitten kun lapsi on vieressä vanhempien sängyssä! Me kyhjötämme kapealla kaistaleella toisessa laidassa ja lapsi reteästi loppuosalla.

Minä vain en tahdo voida sille mitään, että nukahdan kesken imetyksen ja herään tunnin päästä kokovartalokrampissa, kun olen jäänyt huonoon asentoon.

Related Posts with Thumbnails