torstai 31. heinäkuuta 2008

Tuotesijoittelua 1930-luvultaPäivänä muutamana tarttui vanhan kaupungin eräästä antikvariaatista matkaan kuvassa oleva pieni kirjanen, Praktiline perenaine. Suomeksi sen voisi kääntää suunnilleen nimellä "Käytännön emäntä". Vuonna 1931 ilmestyneen 48-sivuisen oppaan on kirjoittanut kotitalousopettaja Adeline Tannbaum. Kuvasta päätellen Adeline on proua, joka tietää, mitä tekee.

Praktiline perenaine on reseptivihkonen, jonka kaikissa ruuissa suositellaan käytettäväksi takakannen kuvassa mainostettua Bona-margariinia. Rouva Tannbaum ei epäröi esipuheessaan kertoa, että Bona-margariineilla tehdyt pullat ja leivokset tulevat erityisen pehmeiksi, toisin kuin monilla muilla margariinimerkeillä tehdyt leivonnaiset. Kirjoittaja myös päivittelee, miten vähän Virossa käytetään marganiinia, kun toisissa kulttuurivaltioissa, kuten Hollannissa ja Tanskassa, kulutus on huomattavasti suurempaa. Tiedoksi vain, jos joku kysyy, että Virossa syötiin vuonna 1931 margariinia 1,5 kiloa vuodessa henkilöä kohden, kun esimerkiksi Tanskassa määrä oli 20,7 kg.

Ehkäpä joku päivä teen jonkin leivonnaisen Praktilisen perenaisen oppien mukaan. Bona täytynee kuitenkin korvata jollakin 2000-lukulaisella margariinimerkillä.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails