sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Kronikointia

Nämä virolaiset ovat ihmeellisiä. Toisaalta niin sivistyneitä, uskomattomia elämänkohtaloita kokeneita, syvästi ajattelevia ja nokkelaa huumoria viljeleviä. Mutta kun lukee Kroonika-lehteä, joka on Viron versio 7 päivää -lehdestä, ei oikein tiedä, miten päin kääntyilisi myötähäpeästä.

Kampaajan tuolissa oli hyvää aikaa lukea talven Kroonikoita. Lehden sisällössä toistuvat aina seuraavat elementit:

- Vähintään kahden aukeaman juttu kenestä lie parikymppisestä laulaja-näyttelijä-juontaja-neitosesta, joka esiintyy jutussa useissa varsin anteliaissa alusasu- ja bikinikuvissa ja kertoo samalla kypsymisestään ihmisenä.
- Anu Saagim jossakin, jotakin tekemässä.
- Noin 25-vuotias laulaja-näyttelijä-juontaja-neitonen, jolla on edellisestä liitosta kouluikäinen lapsi ja joka nyt selvittää uutta perheonneaan ja elämänsä valintoja sylissään muutaman kuukauden ikäinen vauva uuden puolison kanssa. Samalla hän kertoo, kuinka tasapaino elämään on löytynyt feng shuista / meditaatiosta / enkeliterapiasta.
- Kaksi aukeamallista virolaisten julkkisten sanomisia parin edellisviikon ajalta. Maarja-Liis Ilus: "Housuni meinasivat tippua." Tanel Padar: "Kävin eilen uimassa." Mart Sander: "Kirja valmistuu kun on valmistuakseen." (nämä ovat hihasta vetämiäni lausahduksia, mutta niin ne todennäköisesti ovat lehdessäkin)
- Presidentin rouvan Evelin Ilveksen asuvalintojen onnistumiset ja epäonnistumiset viime ajoilta.
- Madonnan, Jennifer Lopezin, Mariah Careyn, Tom Cruisen ja Victoria Beckhamin kuulumiset.
- Sivukaupalla kuvia cocktail-tilaisuuksista Tallinnassa, joissa kaikissa pyörivät samat julkimot kerrasta toiseen. Suomessa irvistellään, kuinka julkkispiirit ovat pienet, mutta täällä ne vasta piskuiset ovatkin.

Mutta oli oikein viihdyttävä lukuhetki!

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuliko hyvä pää? Kampaamokäynti uudistaa ullakkoa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin... Näin miettii ainakin altto joka ei ole käynyt pitkään aikaan kampaajalla. (Pitääpä rimpauttaa johonkin Hämeenkadun liikkeistä.)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan totta, mitä edellinen kommentoija toteaa. Mullakin on aina vaihtunut pää juuri silloin, kun olen ollut valmiina siirtymään elämänvaiheesta toiseen.

Mutta alunperin piti sanomani, että ihan kotimaista 7 päivää lukiessa ei tunne myötähäpeää vaan ihan puhdasta sääliä... Hävetköön kaikki toimittajat, jotka kehtaavat niihin kirjoittaa. Tai no, eivätpä ne kai oikeita toimittajia olekaan vaan kaiken maailman carmenmäkisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleeni, että viime viikolla postilaatikkoon kolahti S/K/T/P/W -kaupparyhmän lärpäke Me, jossa oli juttua asioista, jotka on tapana tarkistaa aina. Tuli eräästä tekstistä eräs tuttu kovasti mieleen... tunnustatko?

Että kuka niihin kaiken maailman lehtiin oikein kirjoittelee...

Kõik.

Väikepr.

S kirjoitti...

Anon 1: Kiitos, kyllä tuli hyvä pää! Siitä lienee kiittäminen aviosiippaa, joka alkoi kypsyä ainaiseen ruikutukseeni epäonnistuneiden kampaamokäyntien jälkeen. Hän painosti minua etsimään netistä itseäni miellyttäviä hiusmalleja ja ottamaan kuvan mukaan kampaajalle. Näin myös tapahtui ja siitä oli hyötyä. Netti oli tässäkin asiassa aivan pohjaton suo. Siitä vain googlaamaan vaikka hakusanalla "celebrity hairstyles" ja miljoona osumaa tulee heti.

Todellisessa pääkaupungissa kampaajapalveluja käyttävälle voin suositella Linnankadun Clippiä ja siellä kampaajaa nimeltä Mia (muistankohan nimen oikein?). Ja Humalistonkadun Avantgarden hampuusin näköinen, roikkuvafarkkuinen ja suttupartainen kampaajamies oli ehkä paras ikinä.

Anon 2: Kyllä, kampaajakäynnillä on aina terapeuttinen vaikutus. Kun vielä kärvistelee liian kauan pitkäksi venähtäneen kuontalon kanssa, on helpotuksen ja uudistuksen tunne sitäkin suurempi.

Kirjoittako Carmen Mäkinen Seiskaan?!

Väikis: Aika hauskaa, että tuollainen mielleyhtymä on tullut, mutta en kyllä tunnusta. Olen edelleen täysin lomilla kaikista työhommeleista.

Anonyymi kirjoitti...

Tärkeitä asioitahan nuo, eli eipäs valiteta siellä.

Nykäsmatti on muuten elänyt melkoista hiljaiseloa. Viimeisessa seiskassa ei ollut riviäkään. Kuinka me nyt pärjätään?

S kirjoitti...

Ei ole näkynyt Mattia täälläkään lööpeissä. Ehkä Masa on lopulta seestynyt ja keskittyy tosissaan veteraaniurheilijan uraansa. Vai jäiköhän se vain siihen viimetalviseen hyppelyyn?

Anonyymi kirjoitti...

Tiedä häntä. Toissaviikolla oli juttu, jossa Matti söi kaalisoppaa.

Tärkeitä, tärkeitä asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Carmen Mäkinen kirjoittaa Seiskaan ihan vakitoimittajana. Hän on muun muassa erään evankelistan luottotoimittaja, kertoi em. evankelista minulle. Lehdessä on siis juoruja ja henkistä kypsymistä. Tässä kohtaa voisikin kysyä, että mitä Jeesus tekisi? Luultavasti alkaisi Seiskan avustajaksi, jos opetuslapsia pitäisi metsästää.
Me-lehteen ei niin vaan pääsekään senttaamaan, sillä siellä on vakituinen avustajakaarti eikä uusia niin vain huolita. Kysytty on. Ja kysyjänä oli P.

Anonyymi kirjoitti...

Se me-lehden mainitsemai juttu oli kyllä semmoinen pätkä,jossa nimenomaan lukijat saivat kertoa, mitä (turhaa) tarkistavat jatkuvasti lähes pakkomielteisesti: hellaa, silitysrautaa, kännykän ääntä jne. Sinne oli eräs S-nimeline kirjoittanut tarkistavansa aina mieheltä, että mies on varmasti laittanut murtohälyttimen päälle...

Etkö vieläkään tunnusta ottaneesi edes osaa moiseen keskusteluun jossain lehden netti-tms palstalla. Myöntäkää!


Väikeprkl (huano päivä nääs!)

S kirjoitti...

Matti syömässä kaalisoppaa sopisi kyllä täysin myös Kroonikan linjaan. Voi veljet, mitä journalismia!

Eikös Carmen itsekin tehnyt jotakin evankelista-hommia tai muuta vastaavaa? Ja mistä minä tällaisen muistan, häh?

Väikis, en vieläkään tunnusta. Se en oikeasti ollut minä, mutta kieltämättä liikuttavan liki liippaa. Tosin meillä toi hälytiedustelu menisi varmaan toisin päin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Carmen tuli uskoon ja toimi evankelistana joskus 90-luvun alussa. Mutta menikös se niin, että Mäkynen otti sitä ennen häneltä missikruunun pois koska Carmen oli ollut liian vähissä vaatteissa jossain kohukuvissa? Muistelee Hymynsä 15 vuotta sitten lukenut L

Anonyymi kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Carmen_M%C3%A4kinen

Aamen, näin tapahtui. Ja eihän se missikeisari ole Mäkynen vaan Makunen (meni ilmeisesti sekaisin tangokuningas Jaska Mäkysen kanssa). Jatkaa L

S kirjoitti...

L: Mahtavaa, kiitos näistä tiedonjyväsistä! Missi-Eikka on ollut tiukkana ja huolehtinut, etteivät hänen tyttönsä pääse tekemään siveettömyyksiä. Makunen vai Mäkynen, kuka näitä erottelee...

Anonyymi kirjoitti...

Uusi seiska ilmestyi eikä sanaakaan Nykäsmatista. Nyt ei mene hyvin.

Mutta lohdutusta suo uutinen, että Susan Kurosen veljeltä oli varastettu kamera, joka sisälsi Vanhasen Matin "intiimikuvia". Eli mikäs tässä raastupauutisia odotellessa.

S kirjoitti...

Voi hyvänen aika... Onkohan kuvissa kärventynyt uuniperuna?

Anonyymi kirjoitti...

Siis onko Susan Ruususen ent. Kurosen veli ottanut Matti Vanhastesta intiimikuvia? Mitä ne kuvat sen kameralla teki vieläkin? On tainnut olla yllättävän läheinen suhde se.

Kävin muuten töissä keskustelun, jonka lopputulokseksi tuli, että Oho ei ole ollenkaan paskalehti. Mä ensin luulin niin, mutta sitten mulle kerrottiin, että niin ei ihan aikusten oikeasti ole. Yhden kerran tulin väittäneeksi vastaan, loppuajan nieleskelin muka lounassoppaa.

M

S kirjoitti...

M: aargh, en halua ajatella, kuvat tunkeutuvat verkkokalvolle, eieiei...

Pääasia, että lounaskeskustelussa pokka pitää. Been there, done that :)

Related Posts with Thumbnails