perjantai 1. elokuuta 2008

Olympiahuumaa

Olympialaiset lähestyvät ja jos kisat puhuttavat suomalaisia urheilufanaatikkoja, niin kyllä niistä jaksetaan Virossakin vaahdota.

Keihäänheittäjä, vuoden 2005 maailmanmestari Andrus Värnikin kohtalo kuohutti virolaisia niin paljon, että Eesti Päevaleht teki Värnikin tilanteesta kotimaan uutisten pääjutun keskiviikkona 30.7. Ei siis urheilusivujen pääjuttua, vaan kotimaan uutisten. Uutisesta oli iso kuvallinen vinkki myös lehden etusivulla. Vaikka Tero Pitkämäen elämä ja teot ovat monelle suomalaisille tärkeitä, niin enpä usko, että esimerkiksi Hesari pistäisi Pitkämäki-uutista kotimaan lähtöuutiseksi.

Niin että mikä mättää Värnikillä? Värnik sanoo, että pääkoppa ei nyt kestä. Viron mestaruuskisoissa hän tuli kymmenenneksi tuloksella 66,77. Oma ennätys on 87,83. Värnikiä odoteltiin rapia viikko sitten kisoihin Rakvereen, jossa hänen arveltiin nakkaavan kisarajat ylittävä tulos, mutta mies ei ilmestynyt koko kisoihin eikä vastannut puhelinsoittoihin, mikä EP:n mukaan jätti "kaikki suurten kysymysten eteen". Myöhemmin Värnik totesi, että ei hän viitsi heittää, kun minkäälaista itseluottamusta ei ole. Tämä taas kuulemma johtuu monenlaisista terveysongelmista, minkä takia tolkullista tulosta ei ole tullut koko kesänä.

No, onneksi virolaisilla on kiekonheittäjä Gerd Kanter, jonka kunnosta ja viime hetken tunnelmista ja leireilyistä jaksetaan päivittäin uutisoida. Tosi onkin, että Frantz Kruger (vai onko se Krüger, sanokaa nyt joku?!) saa heittää ihan tosissaan, jos meinaa Kanterin päihittää. Tosin ihan sama: tämä pessimisti sanoo, että Kruger / Krüger putoaa kuitenkin karsinnassa. Suomi-vävyjen kunto tuntuu loppuvan siinä kohtaa, kun uusi passi tulee käteen.

(Tämä postaus on julkaistu ajastimella. Testaanpa sitäkin toimintoa.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomen olympiakomitean sivuilla Fransun nimi kirjoitetaan näin: Frantz Kruger.
Kyllähän Suomi mitalin saa Pekingistä, tuojana on jompi kumpi Tero. Tai sitten ei kumpikaan. Ehkäpä soutajanaiset yllättävät.
Miettii P.

S kirjoitti...

Kiitos P! Mulla oli jostain jäänyt päähän se, että nimi olisi Krüger ja että se vain aina kirjoitettaisiin väärin joka paikassa.

Related Posts with Thumbnails