keskiviikko 6. elokuuta 2008

Myrsky repii puita, taivas salamoi

J ja minä olemme turvallisesti Tallinnan tantereella vajaan vuorokauden Suomen-visiitin jälkeen. Maanantaina matkasimme Helsinkiin Superseacatilla, jossa ensimmäiseksi kuulutettiin, että olisi hyvä istua matkan aikana mahdollisimman paljon kovan aallokon takia. Kyllä keikuttikin, olin aivan kelmeä kun Suomeen päästiin. Onneksi J oli jälleen kerran täydellisen aurinkoinen koko matkan ja virnisteli ympärillä olijoille.

Tiistain paluumatkalle varaamani Nordicin lauttavuoro peruuntui myrskyn takia ja paluu vaihtui Tallinkille. Olin lievästi ahdistunut, kun Ilmatieteen laitos ennusti Suomenlahdelle tuulta 21 m/s ja myrskyvaroitus oli päällä. Siitä huolimatta Tallink Star lähti laiturista ja perille päästiin. Keikutus oli melkoinen tasan puoleenväliin matkaa ja loppu olikin aivan tyyntä. J nukkui kantoliinassa koko matkan.

Kohtasin pienen hilpeän episodin Tallinnassa, kun kävelimme laivasta sataman "putkea" pitkin terminaaliin. Nenään tuli yhtäkkiä löyhkä, ja ehdin jo kiroilla suomalaisporon oksentaneen kulkuväylälle. Mutta eipä näin ollutkaan. Vastaan tuli tanakassa laitamyötäisessä ollut ehkä kolmevitonen farkkuliivi-tatuointi-ponnari-mies, joka keräili lattialta muovipussiin valtavaa koirankakkaläjää. Norsun kokoinen newfoundlandinkoiransa ei ollut sitten jaksanut pidättää ihan ulos asti. Mutta pisteet miehelle, joka liikuttuneesta tilastaan huolimatta kantoi mukisematta koiranomistajan vastuunsa!

****

J:n strategiset mitat ovat neuvolakeikan jälkeen 8 280 g ja pituutta 68 cm. Äidinmaidolla jatketaan edelleen.

(Tuo otsikon Janne Tulkin laulu on maanpäällisiä vitsauksia, joka jostain syystä tulee aina huonolla säällä mieleen ja soi sitten päässä vähintään viikon.)

(Voisinkohan opetella kirjoittamaan niin, etten koko ajan käyttäisi sulkeita? En näköjään.)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävikin jo mielessäni eilen uutisia katsellessa, jotta kuinkahan siellä kotiin seilataan. Itse olisin ollut koko ajan oksentamassa, joten myrsky pitää minut aina tukevalla maaperällä(nimim. Ykä orkesterikorokkeelle). J on siis synnynnäinen merimies!

Ei ole muuten Janne Tulkin laulu vaan Janne Hurmeen. Meidän J on aivan koukussa Iskelmä-kanavaan (!), joten alkaa olla meillä muillakin hanskassa se osasto :)

Anonyymi kirjoitti...

Porokoira!

Buahahahaa!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Koitapa vaihtaa pääjukeboksin biisiksi vaikka "Taivas lyö tulta yläpuolellamme"

Anonyymi kirjoitti...

Meillä saavutettiin 10 kg:n painoraja vasta noin kaksivuotiaana...Muistelee P.

S kirjoitti...

Anonyymi 1: Tulkki tai Hurme, ota näistä sitten selvä :) Kamala biisi silti!

Anonyymi 2: Brouhaha! Jos meidän porokoira tekisi jotain tollaista terminaalissa, niin luultavasti häpeäisin itseni sairaaksi, heti läjän siivoamisen jälkeen. Mutta onneksi tätä ei tarvitse pelätä, sillä porokoiramme, myös "vaistojen Tonavana" tunnettu I:mme matkustaa auton peräkontissa silloin kun matkustaa.

Anonyymi 3: Kaikenlaista on koetettu, mutta pääjukeboksi vain junnaa vanhassa levyssä. Jatkan taistelua. Teräspekoni olisi ihan hyvä vaihtoehto.

P: Hih, näin ovat lapsoset eri kokoisia. Eiköhän J:kin kasvu jo rauhoitu. Kesäkuusta heinäkuuhun painoa tuli 1,3 kg, heinäkuusta elokuuhun enää 300 g. Joten jospa se 10 kg ei ihan heti tulisi mittariin.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän testivoittajaturvakaukalomme ohjekirja sanoo, että kaukaloa voi käyttää joko 1-vuotiaaksi tai 13 kiloiseksi saakka. V-poika voisi käyttää sitä vielä vähän aikaa, kun painoa alkaa nyt olla tuo 13 kg. Ikää on 2 v 8 kk. Onneksi tuo on pituudeltaan kasvanut ulos kaukalosta. Poika on noin 90 cm.
Lapsoset ovat erilaisia, on huomannut P.

Anonyymi kirjoitti...

Eilen Kupittaan sittarin vaateosaston pääkäytävällä oli järkyttävä koiran (?) sontaläjä. Kun kerroin ekalle vastaantulevalle myyjälle tästä (että siivottaisiin ennen kuin shaisse leviää koko hehtaarihalliin), myyjä sanoi että "ei kai siellä nyt voi koirankakkaa olla". Meni kuitenkin katsomaan ja pian kuului kaiuttimista "siistijä, otatko yhteyttä neuvontaan".

Näin meillä. En tiedä oliko asialla koira vai lapsi. Siellä kaupassa nimittäin oli harvinaisen rasittavia pikkuenkeleitä.

LL

S kirjoitti...

LL, apua ja yök! Eihän koirat edes saisi tulla kauppaan, ellei ole sokean apuna tms. Oli mitä oli, liikkeellä on ollut harvinaisen aivottomia ihmisiä.

Related Posts with Thumbnails