maanantai 18. elokuuta 2008

Nimet kirjoissa ja laulujuhlia odotellessa

Merkkipäivä tämäkin: J ja minä olemme saaneet tänään virolaiset henkilötunnukset. Lisäksi olemme saaneet henkilökorttihakemuksemme lopultakin liikenteeseen.

Tämä vaati uuden käynnin jo aiemmin mainitsemassani kaupunginosamme hallintovirastossa, josta lähdimme henkilötunnukset mukanamme. Korttia varten sekä J:n että minun täytyi käydä passikuvassa. Uskomatonta kyllä, J:n kuvaaminen kesti vain noin 15 sekuntia. Kuvaaja ei aikaillut hommassa ja J oli niin kiinnostunut edessään heiluvasta sedästä, että paikalleen hiljeneminen ja kameran tuijottaminen ei ollut ongelma. Kuvasta tulikin todella hyvä.

ID-korttia käytiin hakemassa maahanmuuttovirastossa, jossa sielläkin palvelu oli ilahduttavan ystävällistä. Ripaus neuvostomeininkiä asiointihetkeen saatiin, kun minun piti siirtyä maksamaan korttimme palvelutiskin toiseen päähän toiselle tädille ja palata sitten ensimmäisen tädin luokse, jonka kanssa varsinaiset paperityöt tehtiin. Mutta ei valittamista, homma sujui hyvin.

Nyt en sano olympialaisista mitään, sillä tänään en tainnut töllöttää ruutua edes kahta tuntia. Säälittävää. ;) Harmittaa kyllä vähän, sillä olisin halunnut kuulla, miten stadion hiljeni Liu Xiangin lakoamisen edessä. Enpä haluaisi olla urheilutähti 1,3 miljardin asukkaan maassa.

Mutta hei, huomenna on luvassa taatusti unohtumaton elämys, josta kylläkin pääsee perheestämme osalliseksi vain T. Huomenna Tallinnassa järjestetään laululavalla yölaulujuhlat, Öölaulupidu, jotka alkavat illalla klo 21 ja jatkuvat ainakin aamukolmeen. Ajankohta liittyy oikeastaan seuraavaan päivään, keskiviikkoon, jolloin on valtiollinen juhlapyhä, taasiseseisvumispäev eli uudelleen itsenäistymisen päivä. 20.8.1991 Viro irtaantui Neuvostoliitosta. Silloin myös pidettiin ensimmäiset yölaulujuhlat. Huominen on yksi Viron itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuoden tärkeimmistä tapahtumista. Sakkia laululavalle tulee todennäköisesti kymmeniä tuhansia.

Yölaulujuhlalla on massiiviset nettisivut, josta mm. löytyy juhlassa laulettavien laulujen sanat ja nuotit. Mieskuoroharrastajat voivat vaikkapa alkaa kerrata Hakkame mehed minema -biisin stemmojaan.

J ja minä jätämme laulujuhlan väliin (kyllä, kirpaisee aivan järkyttävästi!), mutta T saa dokumentoida tapahtumaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kentis pari laulua luikautetaan myös olympiakullan kunniaksi...?

S kirjoitti...

Kyllä, näin itse asiassa tapahtui! T:n tarkempi laulujuhla-analyysi tulee jossakin kohtaa. Oli ollut uskomaton kokemus.

Related Posts with Thumbnails