tiistai 9. syyskuuta 2008

Mainostaja iski

Sähköpostiin oli putkahtanut postia yritykseltä, joka tarjoaa mahdollisuutta seurata Suomen televisiokanavia internetin välityksellä. Tarjous ei kiinnosta, mutta olin yllättynyt siitä, että Lahden takana -blogikin oli päätynyt mainostajan kohteeksi. Olen huomannut, että blogimaailmassa keskustellaan nyt kovasti siitä, pitäisikö bloggaajien ottaa sivuilleen mainoksia. Tässähän ei nyt ollut ihan suoraan kyse siitä (vaikka yritys toki toivoi, että heidän linkkinsä voisi laittaa blogiin näkyville), mutta vähän sinne päin kuitenkin.

Yleisin mielipide blogistaniassa tuntuu olevan se, että kyllä blogiinsa voi mainoksen korvausta vastaan ottaa, kunhan mainos ei ole silmille hyppivä ja ääntä pitävä hilavitkutin. Eihän sivun laidassa olevaa pientä linkkiä tarvitse kenenkään klikata. Samoin bloggaajat tuntuvat olevan sitä mieltä, että mainoksen olisi hyvä liittyä jotenkin blogin aihemaailmaan. Olen aika lailla näillä linjoilla minäkin. Vai onko tämä sielunsa myymistä kapitalismin vanhalle vihtahousulle?

Tämän blogin tapauksessa sopivia mainostajia voisivat olla esimerkiksi laivayhtiöt, joita hanakasti käytämme. Vink, vink :) No, tuskinpa tarjouksia alkaa sadella. Joka tapauksessa tämä mainoshomma on kiinnostava nykymaailman ilmiö. Blogosfääri ja siellä liikkuvat massat ovat jo niin suuria, että yritykset eivät voi niitä enää millään ohittaa.

****

Tuonne sivupalkkiin aloin tehdä lupaamaani listaa kohteista, joissa Virossa olisi kiva käydä. Kovin on lyhykäinen vielä, mutta eiköhän se siitä silloin tällöin täydenny. Samoin palkissa näkyvät nyt listana käyttämämme postausten tunnisteet.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mainoksistahan saa myös rahaa. Muistaakseni jos mainos klikataan auki tuhat kertaa, tippuu dollareita tilille. Taitaa vaan ne tuhat klikkausta jäädä tekemättä, on laskenut P.

S kirjoitti...

Jep, tuskinpa homma pääsisi leiville lyömään, ellei sitten satu olemaan bloggaaja, jonka sivuilla käy kymmeniä tuhansia kävijöitä viikossa. Pitäisi nakittaa kaikki tutut ja tutuntutut klikkailemaan! :)

Related Posts with Thumbnails