maanantai 13. lokakuuta 2008

Joku kuoli - miten autolle kävi?

Olen ehkä päivitellyt aiemminkin, mutta vaikuttaa siltä, että monille virolaisille auto, ja mieluusti iso ja kallis sellainen, on elämän tärkeimpiä statussymboleita. Kotitalo voi olla ränsistynyt, piha repsottaa, mutta talon edessä seisoo kiiltelevä city-maasturi.

Jörg Haiderin kuolemasta kertovassa lehtiuutisessa ei ollut Haiderin kuvaa, vaan kuva romuttuneesta autosta. Kuvatekstissä kerrottiin auton menneen täysin päreiksi ja mikä tärkeintä - muistettiin mainita auton merkki.

10 kommenttia:

M kirjoitti...

Hih, Ilkka päivittelee myös samaista asiaa - etenkin jos Amerikassa on ollut jokin myrsky, tulva, hurrikaani whatever - niin aina uutispätkissä kelluu maastureita tai auton päälle on kaatunut puu tms. Ilmankos Aasian tuhoista kerrotaan uutisissa niin paljon lyhyemmin, kun ei keksitä mitä siellä voitaisiin kuvata, kun ei ole isoja kärsineitä autoja..

Anonyymi kirjoitti...

Jörgin tapauksessa käykin kyllä enemmän sääliksi autoa.

Anonyymi kirjoitti...

Varsinkin kun kyseessä oli puolueen hankkima edustusauto eikä Jörkan oma...

S kirjoitti...

Noin, Jörg sitten pääsi aikakirjoihin kännikaaharina. Onneksi ei kenellekään muulle käynyt kuinkaan. Aika harvalle asialle maailmassa minulta liikenee vähemmän sympatiaa kuin humalassa ajamiselle.

M, nyt kun sanot, niin tosiaan näin on!

Anonyymi kirjoitti...

Runneltu ajoneuvo on sopivan mieto kuvattava. Olisiko joku todella tämän uutisen yhteydessä katsoa alibi -tyylisiä värivalokuvia "Jörkan vasemmassa kädessä pilkottavat pikkuaivot ja haiman rippeitä - voi kuinka hassua"

Ruttaantunut ajoneuvo ei siinä määrin järkytä perheen pienimpiäkään tahi loukkaa jonkun avuttomassa tilassa olevan henkilön ihmisarvoa / yksityisyyden suojaa.

Ajoneuvosta kertominen on vähän sama juttu. Kun juttu on kirjoitettava, niin se on kirjoitettava.

Antti

S kirjoitti...

Antti: No juu, en toki tarkoita, että Jörkan sisuskaluja olisi pitänyt revitellä. Ihan elossaoloajalta olisi voinut olla pärstäkuva, mikä helpottaa lukijaa muistamaan, että kukas se heppu taas olikaan. Ja just niin, pienten ihmisten takia niitä raatoja ei tartte näyttää ollenkaan.

Ajoneuvon merkin kertominen on minusta tärkeää, jos sillä on jokin selkeä merkitys onnettomuudessa tai siitä kertomisessa. En vain oikein keksi, mikä sellainen tilanne olisi, mutta kyllä niitäkin syitä varmaan on.

Anonyymi kirjoitti...

"Älä osta x merkkistä autoa sillä noin ruttuun se menee kolarissa"

Anonyymi kirjoitti...

Ja tämäkin vielä:
Ennen kuin Haider lähti diskosta homoravintolaan, hän antoi viimeisen haastattelunsa. Hän kertoi kieli mongertaen, että juo erittäin mielellään valkoviiniä, etenkin italialaista viiniä. (Aamulehti 17.10.)
Ja kuka vielä luuli itävaltalaisia pikkusieluisiksi ja ahdasmielisiksi...huomasi P.

Anonyymi kirjoitti...

No, salaliittouskovaiset ovat jo ehtineet julistaa Mossadin olevan Jörgin murhan takana. Eli kyllä maailmaan juttua mahtuu.

S kirjoitti...

Kiitokset aktiivisesta Jörg-keskustelusta. Salaliitto, homobaari ja känniajelut. Eipähän pääse tämä poliittinen johtaja unohtumaan itävaltalaisten mielistä. Nyt on kuitenkin Jörkka maan povessa, joten annetaan hänen olla rauhassa siellä.

Related Posts with Thumbnails