maanantai 10. marraskuuta 2008

Geokätköillä Kadriorgissa


Viikonloppuna meillä oli Suomesta vieraana kaverimme I, joka on konkari geokätkennässä. Minutkin hän on vienyt Suomessa muutaman kerran kätköille, ja nyt kohteeksi otettiin Kadriorgin puiston suunnilla olleet kätköt.

Päätimme etsiä viisi kätköä, joista harmi kyllä löytyi vain kolme. Pientä hankaluutta aiheutti se, että puistossa liikkui lauantaipäivänä tietysti paljon ihmisiä. Geokätköilyssähän pointti on se, että kätkö pitäisi löytää niin, että sitä eivät ulkopuoliset huomaa.

Kadriorgin puisto ja Piritan ranta ovat tihkusateisenakin päivänä hienot. Syyskoleassa oli oikein friskiä kävellä. Geokätkentä on mainio tapa viettää aikaa ulkona ja tutustua uusiin paikkoihin. Täytynee ottaa itselle tavoitteeksi etsiä Tallinnan kätköt, vaikka homma onkin porukassa paljon kivempaa.

Jos ei yhtään tiedä, mistä ihmeellisestä kätkennästä oikein on kyse, voi vilkaista virallisen kansainvälisen geokätkentäsivuston sekä suomalaisen kätköilysivun. Lyhyesti sanottuna kyse on aarteenetsinnästä, jossa harrastajat piilottavat pieniä "aarteita" haluamiinsa paikkoihin ja ne etsitään gps-paikantimen avulla.

Kuvassa I pähkäilee, löytyisikö kätkö puusta tai sen ympäristöstä. En paljasta, löytyikö. J oli tietysti matkassa mukana nukkuen päiväunia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mää laitoin tänne jo kertaalleen hienon ja mietityn kommentin, mutta se on kadonnut jonnekin bittiavaruuteen.

Mietin nimittäin tuota Kadriorgin taivutusta. Toisaalta tuo Kadriorg:Kadriorgin tuntuu kummalta vaikkakin on ihan loogonen vierassanan taivutus. Kadriorg:Kadriorun ei kuitenkaan ehkä avaudu suomalaiselle... Muistelen muuten kääntäneeni Vanhan kirjasuomen lukemistosta joskus (itsens Agricolan?) Raamatuntekstiä, jossa ´Hen on cuin Orghon rosi`(eli nykytekstissä kai laakson lilja).

Kylläpä sitä on ihmisellä päässään paljon tuhaa asiaa!

S kirjoitti...

Eikä mitä, fennisti arvostaa tällaisia kommentteja! :) Kyllä toi agricolamainen taivutus olisi aika juhlava, mutta ehkä sittenkin too beaucoup.

Minä olen myös miettinyt tuon sanan taivutusta monesti. Täällä ollessa tulee jo varsin luentevasti puhuttua "Kadriorusta", mutta suomenkielisen tekstin suhteen olen tehnyt linjauksen, että taivutan "Kadriorgin" - jos muistan...

Sitäpaitsi, jos sanoo "Kadriorun", niin mua häiritsee se, että siinä on kaksi genetiiviä peräkkäin, vaikkakin eri kielistä. On tää kiälitiäteily niin hankalaa!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, tupalgenetiivi ei ehkä ole hyvä. Entäpä Kadriorgon, Agricolan mallin mukaan?

On se hyvä, että ihmisen harmaita päiviä valaisee edes fennismi!

Väikeprouake

Anonyymi kirjoitti...

Muutoin, kumpi on parempi, viristi vai estisti? Vai joku muu, mikä? (Kanada!)

Entä virologi? Eikse oo joku medisiinari? Viromaani (=viruksiin sekaantuja?)? Virofiili - ei se on kyllä estofiili!

Aamutuimaan, kuten niin usein,
Väikeproua

S kirjoitti...

Jospa kuitenkin pysymme estofiilissä. Sitten voi olla ihan estofiiliksissä! *hekoheko*

Related Posts with Thumbnails