tiistai 18. marraskuuta 2008

Joulu tulee ja lunta luvassa

Lähiaikoina on pakko selvitä käymään kaupungille, sillä vanhan kaupungin torille, siis Raekoja platsille, tuli eilen joulukuusi, jõulukuusk. Valot siihen syttyvät tietysti adventtina.

Tapahtumasta uutisoitiin näyttävästi, aivan kuten Turun tuomiokirkon kuusestakin kerrotaan. Tänä vuonna kuusen tuonnissa Raekojalle oli ollut erityistä haastetta, sillä kuusi piti tuoda Viru väravan eli Virun portin kautta. Sehän on se kaikkien tietämä vanhan kaupungin sisäänkäynti, jossa on pitkässä rivissä kukkakauppiaita. Vanha kaupunginportti ei ole siinä kohtaa suuren suuri, joten kuusen tuominen oli hommasta vastanneiden mukaan aiheuttanut päänsärkyä. Normaalisti kuusi tuodaan Vabaduse väljakin eli Vapauden aukion kautta, mutta siellä on käynnissä rakennustyöt.

Vanhan kaupungin joulumarkkinat alkavat 23.11. Joulumarkkinoiden nettisivut ovat tässä. Viime talvesta muistan, että oli varsin tunnelmallista käydä torilla hämärässä nauttimassa lasillinen kuumaa hehkuviiniä ja syömässä paahdettuja manteleita.

Säätiedot lupaavat huomiseksi lunta. Mahtavaa! Minä sen sijaan ostin eilen bikinit ja toivon, että niille on kohta käyttöä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turku pisti viikolla paremmaksi, sillä joulukatu avattiin viime viikonloppuna.
Joulu, tai paremminkin joulumarkkinointi, aloitetaan aina vain aikaisemmin. Ennen sentään odotettiin ensimmäiseen adventtiin.
On huomannut P.

S kirjoitti...

No huh, ovatpa todella ajoissa. Ei ymmärrä moista. Eikö se eka adventti, tai korkeintaan marraskuun viimeinen viikko riittäisi?

Related Posts with Thumbnails