keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Tulisipa kunnon maastohiihto takaisin

Lahden takana -blogin kisaveikkauksen kilpailuaika on päättynyt. Veikkauksia tuli mukavasti ja mitalimääräarviot vaihtelevat kolmesta yhdeksään. Huomenna saattaa mitalitili aueta komeastikin, jos hyvin käy. Onnea kaikille veikkaajille kisaan!

Tänään katselin YLE:n ennakkotunnelmia Liberecistä ja mietin, että kyllä maastohiihto sentään oli ennen todellista maastohiihtoa. Historiapläjäyksessä näytettiin, kuinka miehet vetivät umpihankeen 30 kilometriä ja pysähtyivät rauhassa roiskimaan mustikkakeittoa rinnuksille. Ehkä maastohiihdon nimi pitäisi jo muuttaa latuhiihdoksi tai jotain.

Ihan paras oli tarina Suomen viestihiihtojoukkueesta jostakin vuosikymmenten takaan. Hiihtäjältä tipahti hänen sylkäistessään tekohampaat hankeen. Mies palasi niitä etsimään ja eikö vain norjalainen pyyhältänyt ohi. Suomi kuitenkin lopulta voitti viestin, tekarien etsinnästä huolimatta.

Virossa muuten hiihdettiin viime sunnuntaina Tartu maraton, joka on Finlandia-hiihdon kaltainen maastohiihdon massatapahtuma. Hiihtäjiä oli ennätysmäärä, yli 5 000. Matkat olivat muistaakseni 63 ja 31 kilometriä, oman valinnan mukaan.

Tuolta kisatapahtuman linkistä voi huomata monta muutakin massaliikuntatapahtumaa. Toukokuussa voisi lähteä dementikkohiihtotapahtumaan tai vaikka pyöräilemään. Liittyykö joku seuraan?

Lähiaikoina blogissa käsitellään todennäköisesti varsin paljon urheilua, joten ne, joita asia ei kiinnosta, voivat palata tänne reilun viikon päästä.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails