torstai 12. maaliskuuta 2009

Kun ei kerran sauna, viina, terva eikä antibiootti...


...niin siirrytään sitten perivirolaisiin menetelmiin lentsun torjunnassa.

Meillä on köhitty ja röhitty nyt viikkokaupalla ja sekä T että minä olemme syöneet antibioottikuurin. Ihan pirteitä olemme, mutta keuhkoissa on vielä jotain, mikä ei sinne kuulu.

Hankin eilen apteekista köhateetä eli yskäteetä (kuvassa oikeanpuoleinen pussi) ja gripiteetä eli flunssateetä. Virossa nämä luonnonmukaiset hoitokeinot ovat tavattoman yleisiä, ja apteekeissa on hyllykaupalla erilaisia yrttisekoituksia jos jonkinlaisiin vaivoihin.

Todella yllättävää mielestäni oli, että antibioottikuurin yhteydessä lääkäri määräsi minulle myös eräitä yrttikapseleita, joiden piti helpottaa tukkoista oloa. En tiedä, auttoiko kova vai pehmeä lääketiede, mutta tukkoinen olo parani nopeasti. Vain yskä ja keuhkojen rahina jäivät.

Nyt siis alan hörppiä teetä, jossa on mm. vadelman ja mustaviinimarjan lehtiä sekä voikukan nuppuja. Ei se ota jos ei annakaan. Sitäpaitsi voihan plasebo-vaikutus tehota. Usko siirtää vuoria (ja on tosi kova jätkä, öhö-öhö).

(Läpinäkyvässä pussissa olevaa teetä valmistaa Vadi ravimtaimed, www.vadigild.ee. Keltainen pakkaus on Kubja ürditalun tuote, www.kubja.ee)

10 kommenttia:

Maris kirjoitti...

Jäkälätee on myös tunnettu yskän karkoittaja, mutta maistuu sairaan pahalle.
Tästä kertoo muuten myös virolainen lastenkirja / animaatio Naksitrallid, joten jokaisen virolaisen pitäisi tämä fakta tietää :) Pätkä leffasta löytyy muuten Youtubesta, http://www.youtube.com/watch?v=xwzFOnXY348, kohdasta 3:00-4:30

"Mõruduses ei pea sa kahtlema!" ;)

Tiina L. kirjoitti...

Mutta missä ovat virolaisista hoitomuodoista perinteisimmät: viinasukat?!!!

maris kirjoitti...

No mutta viinasukkia pitää käyttää vain jos on korkea kuume! :)

Vähän kyllä otin nokkiini kun mun suomalainen anoppikokelaani (terveydenhoitaja vielä, huom!) räkätti nauraa viinasukat-hoitokeinolle. Mutta siis ku ne ihan oikeesti toimii!!!

Tiina L. kirjoitti...

Annapa Maris vielä viinasukkien valmistusohjeet.

(Ja kyllä sitä on meikäkin nauranut ajatukselle, mutta monet ovat Mariksen tapaan vakuuttaneet, että ne toimivat!)

maris kirjoitti...

Idea on siinä, että viina haihtuu iholta ja alentaa näin lämpöä. Aiheesta on toki keskustelua puolesta ja vastaan, mm täällä: http://www.perekool.ee/index.php?id=45838&class=forum&action=post&post=4480060

Suomeksi ohjeet menee about näin: veden ja viinan sekoituksella (1/1 suhteessa) kostutetaan sukat, vedetään jalkaan ja päälle vielä villasukat. Viinaa ei juoda prosessin aikana :)

Anonyymi kirjoitti...

Väärinkäyttöä!!!

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan siellä Virossakin saa apoteekista asetylkysteiiniä poretabletteina (Suomessa nimella Mucoporetta tai Mucomyst). Kokeilkaapa niitä annoksella 1x3 sitsemän päivää sanoo kummitäti.

S kirjoitti...

Hei ihan loistavaa! Muistan hämärästi kuulleeni viinasukista, mutta nyt asia vahvistui ja on oikein ohjeetkin. Eipä muuta kuin kokeilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Naksitrallid on muuten myös suomennettu: NÄPSÄKÄÄVÄT viihdyttivät minua sekä lapsena että pari vuotta sitten...

Viina auttaa myös venähdyksiin ja nyrjähdyksiin: nyrjäytin nilkkani kerran Moskovan-reissulla Alkoholilla ei tuossa vaiheessa ollut osuutta asiaan. Venäläinen matkatätimme hulautti paperinenäliinaan Stolishnajaa ja nenäliina turvonneen nilkan päälle... aamulla jalalla saattoi jo kävellä ainakin jotenkuten.

Muistelee nuoruttaan
Väikis

Anonyymi kirjoitti...

Stoli auttaa myös päänsärkyyn. Aamulla jos juilaa otsaa niin hulautetaan lasillinen tai kaksi nenän alta ääntä kohti niin puoleenpäivään mennessä on vaiva ohi.

Related Posts with Thumbnails