torstai 2. huhtikuuta 2009

Lindan ja Sulevin arki

Kiitos blogisti-Tiinan, tajusin "merikotkakameran" olemassaolon. Netin kautta on nimittäin mahdollista seurata virolaisen merikotkapari Lindan ja Sulevin elämää.

Komeat kotkat Linda ja Sulev asuvat Viron Läänemaan maakunnassa ja huolehtivat parhaillaan pesässään olevista munista. Lindan ja Sulevin elämään voi tutustua menemällä osoitteeseen www.looduskalender.ee. Sivun vasemmassa laidassa on linkki "Merikotkakaamera", josta löytyy yleistä tietoa kotkien perhe-elon kuvaamisesta. Seuraavana linkkilistassa on "Otsestriim", josta pääseekin itse asiaan, eli seuraamaan suorana lähetyksenä, mitä pesässä tapahtuu. Juuri tällä hetkellä toinen linnuista on pesässä hautomassa ja huutelee välillä omia juttujaan.

Loistavaa luonnonläheistä taustaääntä kotiaskareisiin!

6 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Olen nähnyt merikotkan todella läheltä. Jostain syystä se meinasi lentää päin laivan ikkunaa. Se oli upea ja VALTAVAN kokoinen. Pitää kurkata tuo linkki!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno linkki! L

S kirjoitti...

Susadim: Kurkkaa ihmeessä linkki, upeita lintuja tosiaan ovat.

L: Kiva jos tykkäsit!

Iines kirjoitti...

Seilissä Suomessa on myös nettikameran kautta seurattu merikotkien pesintäpuuhia sääksien pesällä. Sääkset eivät olleet vielä saapuneet muuttomatkaltaan ja ilmeisesti nuori merikotkapari oli kunnostanut pesää ns. tositarkoituksella. Asiasta kertoi viikonlopun hesari.


Yritin eilen bongailla kotkia tuloksetta, eipä näkynyt linnun lintua. Mutta mikä yllätys, tänään pesällä on komea sääksi!! Siellä se nököttää! Onkohan pesästä ollut tappelu, vai onko sääksi-isä rauhallisesti selittänyt kotka-pojalle että lähtekäähän lekuttamaan muualle, tämä on meidän koti. Täytyypä katsoa olisiko keskustelupalsoilla tietoa asiasta.

Sääkseä ja saaristomaisemaa voi ihailla täällä:

http://www.natureit.net/site/saaksikamera.php?cam=seili-wide&refresh=15

Anonyymi kirjoitti...

Seilin sääksien ja merikotkien pesätaistosta on juttua tämän päivän Turun sanomissa: http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2009-04-08,104:2:603827,1:0:0:0:0:0:

Terveisin L, kesäseililäinen

S kirjoitti...

Iines ja L: Todellakin, eipä unohdeta kotimaisia siivekkäitä.

Seili on ihmeellinen, hieno paikka. Tehkääpä ihmiset kesäretki Turun saaristoon.

Mun tarttee muuten joka kerta ankarasti keskittyä siihen, että sanoo sääKSi eikä sääSKi ja silti menee aina väärin.

Related Posts with Thumbnails