tiistai 28. huhtikuuta 2009

Paheksuntaa

Täti märisee taas. Edellispostauksessa mainitsemallani Kumu-reissulla kävelin kauniissa auringonpaisteessa Kadriorgin puistossa. Huomasin, kun puiston laitaan lipui vaaleanpunainen limusiini. Limu-autoilu on Tallinnassa jokapäiväinen näky, tosin juuri tuota vaaleanpunaista en ollut aiemmin nähnyt.

Autosta alkoi purkautua nuoria naisia. Joukko oli pukeutunut varsin kepeästi, oli lyhyttä hametta, niukkaa toppia ja tiaraa päässä. Polttariseurueesta ei ollut kyse, sillä tytöt olivatkin noin 16 - 17-vuotiaita. Myöhemmin sain naapureiltamme kuulla, että lukioiden yo-kirjoitukset ovat alkamassa ja sitä kaupungilla juhlittiin.

Eipä tässä mitään, teinityttöjen seurue oli bilemielessä liikenteessä ja näytti ihan siltä kuin teinityttöseurue silloin tällöin näyttää. Varsinainen paheksuntani koskee aikuista jakkupukunaista, joka oli joukon mukana ja alkoi ahkerasti kuvata tyttöjä. Tytöistä otettiin pitkä tovi riehakkaita ryhmä- ja kaverikuvia. Kaikilla oli hyvä meininki.

Kuvaaminen kuitenkin huipentui siihen, että nainen ohjasi tytöt riviin, kehotti heitä olemaan selin kameraan, pyllistämään keveästi ja samalla nostamaan minihameidensa helmaa.

Tässä kohtaa moralistitantta minussa alkoi kuohua ja teki mieli syöksyä repimään kamera kuvaajanaisen kädestä. Ohikulkevat miehet olivat kyllä tapahtumasta kovin kiinnostuneita.

Jos minulla olisi tytär ja joku aikuinen ikinä koskaan missään pyytäisi häntä pyllistämään kameralle hametta nostaen, voin vannoa, että kyseinen ihminen ei tulisi ikinä kymmentä kilometriä lähemmäs lastani.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Davai?

Related Posts with Thumbnails