sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Krapulaisen Tsingis-Kaanin juoma


T löysi kaupasta taas uuden hapanmaitotuotteen. Tuote on nimeltään Airan Pohmeran ja se on tosi pahaa.

Juoma on ehkä hitusen maitoa paksumpaa, mutta kuitenkin piimää maultaan muistuttavaa, ja se on hiilihapollista. Se kaasu syntyy siihen jotenkin luonnollisesti, älkää kysykö humanistilta, miten.

Pullon etiketin tekstin mukaan Airan on ikiaikainen juoma, josta tuli kuuluista 12. - 13. vuosisadalla, kun sitä käyttivät Tsingis-Kaanin sotiltaat.

Kun hätäisesti vilkaisin Airanin nettisivuja, niin siellä kerrottiin, kuinka juomalla tietenkin on kaikenlaisia tervehdyttäviä ominaisuuksia. Ja mikä ällistyttävintä - juoma auttaa toipumaan krapulasta nopeammin! Airan-tuoteperheessä on useita eri juomia, ja nimen omaan tämä Pohmeran-juoma on tarkoitettu ripeyttämään kankkusesta selviämistä.

Juoman tuoksu muistuttaa minusta vähän esimerkiksi täkäläisissä kaukasialaisissa ravintoloissa käytettäviä suluguni- ja bronza- juustoja (mitkä muuten ovat tolkuttoman hyviä juustoja uunissa paahdettuina).

Tulipa testattua, mutta en ostaisi uudestaan.

4 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Jos vanha muistini (!) ei petä, kumissi on käytettyä tammanmaitoa ja ayra sitä vastaavaa lehmänmaitoa. Eli jotenkin luonnollista tietä kuitenkin käytetty... (älä vaan kysy miten, tämä on jostain historiasta kotoisin). Terveysvaikutteista varmasti ;D

S kirjoitti...

Polga, no kappas, kiitos tiedosta! Hassu sattuma täällä Kaliforniassa oli se, että kävimme ekana päivänä kreikkalaisessa ravintolassa, jossa juomalistalla oli tarjolla ayrania.

Anonyymi kirjoitti...

airania oli tullut tikkurilan tallinnan herkut myymälään.hinta
1€ per 0,5l.ostin pari ja kotona
maistelemaan;väri ja koostumus laimennetun maidon kaltaista.maku
aluksi suolainen,voisi ehkä ajatella
että samariinin ja maidonsekoitus
olisi samanmakuista.jälkimaku on erikoisuudessaan kiehtova.ja varmasti on elävää ruokaa sillä kun
seuraavana päivänä jääkaapista otetusta vajaassa pullossa oli hiilidioksidin määrä lisääntynyt
ja juoma kuplii lievästi lasiin
kaadettaessa.eli probiootteja on
varmasti erimalliin kuin vitalione
yms valion virityksissä.Vatsassa on
vallinnut merkillisen hyvä olo kaukaasialaisen juomakokeilun aikana...

S kirjoitti...

"Samarin ja maidon sekoitus" - tuo oli hyvä kuvaus. Toivottavasti juoma jatkaa positiivisia vaikutuksiaan, ja hyvä tietää, että sitä on Suomessakin kaupan. Ei sillä, että minä sitä kaipaisin, mutta tiedänpähän vinkata, jos joku joskus sitä tarvitsee.

Related Posts with Thumbnails