sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Olet elänyt Tallinnassa jo jonkin aikaa, kun...

...ajatus rakennekynsien laittamisesta ei enää tunnukaan aivan naurettavalta.
...kaupungin keskustaan lähteminen verkkareissa ei tunnu kovin hyvältä ajatukselta.
...olet oppinut muutaman sanan venäjää.
...huomaat, että kaikkeen ruokaa voi laittaa hapankermaa tai rahkaa.
...teet autolla sujuvasti u-käännöksiä jännittävissä paikoissa etkä enää vajoa häpeästä ratin taakse, jos joku tööttää sinulle.
...kaupunginjohtaja Edgar Savisaar on mielestäsi täysi lahopää, vaikka et oikeastaan tiedä, mitä mies on tehnyt.
...pysäköit auton vinoon, vaikka parkkiruutu on piirretty suoraan.
...olet siirtynyt käyttämään maitopusseja maitotölkkien sijaan.
...siirryt ruuhkissa ja jonoissa rivakasti eteenpäin etkä pyytele asiaa anteeksi, sillä ei oikeutta kenkään saa ken itse sit' ei hanki.
...ymmärrät, keitä ja mitä tarkoitetaan, kun virolainen sanoo sinulle, että "niin, kaikki kansathan eivät ole sinun laillasi halunneet oppia viron kieltä vaikka olisivat asuneet täällä kauankin".
...olet tottunut näkemään kaupassa kuivattuja siankorvasiivuja (ihmisille, ei koirille), kypsennettyä tattaria sekä talkkunaa ja tyrniä kaikissa mahdollisissa tuotteissa.
...olet alkanut lähikaupassa käyntien myötä keräillä pöhköjä pieniä tarroja vihkoon, jotta voit myöhemmin ostaa paistinpannun edullisesti.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En minäkään helsinkiläisenä ikinä ole ollut keskustassa verkkareissa tai oikeestaan en edes sellaisia omista. Joten jonkinlainen pukeutumissääntö pätee lahden tälläkin puolella.

S kirjoitti...

Anonyymi, juu, tokihan näin voi olla missä tahansa. Kukin tekee tietysti aivan kuin haluaa. Minulle verkkareissa ja meikittä liikkuminen ei ole ollut ongelma, mutta jännä huomata, että nykyään Tallinnaan keskustaan mennessä vetäisee aiempaa helpommin vähän siistimpää ylle.

Tiina L. kirjoitti...

Meillä on jo koko vihko täynnä tarroja!

Ja niin totta... oikeastaan kaikki kohdat - paitsi venäjänkieli - kolahtivat.

Anonyymi kirjoitti...

Huomaan tässä aina välillä töissä että itselläni ärsytyskynnys itäisestä naapurimaastamme tulevia potilaita kohtaan on vuosien mittaan laskenut. Kun ei se vuosikausien täällä asumisen jälkeenkään tahdo mennä jakeluun, että Suomessa terveyskeskuksen yleislääkäri hoitaa kaikenlaisia asioita. Idässä systeemi on niin erilainen, kun siellä erikoistutaan jo perusopinnoissa. Tämän seurauksena idästä tänne muuttaneet haluavat aina joka asiassa suoraan erikoislääkärille. Vaikka periaatteessa tiedän, ettei kyseessä ole epäluottamuslause, niin... T-täti

S kirjoitti...

Tiina, myös meillä pitää aloittaa jo toinen vihko... Hauska kuulla, että sinulla on samankaltaisia kokemuksia, ja tuon venäjä-jutun ymmärtää, kun te olette siellä etelämmässä.

T, vai että tuollainen systeemi on naapurin puolella. Varmasti sitä silloin sitä tuttua ja turvallista kaipaisi Suomessakin, mutta voisi sen jossakin kohtaa uskoa.

Related Posts with Thumbnails