keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Ilmassa suuren kansanjuhlan tuntua

Tallinna on helteinen ja täynnä ihmisiä. Huomenna alkavat kauan odotetut laulu- ja tanssijuhlat. Kävin keskikaupungilla kuukauden tauon jälkeen ja siellä näkyi joukkioita samanlaisissa t-paidoissa, hatuissa yms. Kuorot ja tanssiryhmät ympäri Viron ja maailman ovat vähitellen saapuneet tänne.

Postimees-lehden laulujuhlasivuilta nappasin muutamia lukemia juhlista:

- Yhteensä laulu- ja tanssijuhlilla on 35 230 osallistujaa.
- Osallistujista 26 430 on laulajia ja soittajia, loput tanssijoita.
- Kuoroja on 804.
- Tanssiryhmiä on 534.

Virallisesti juhlat alkavat huomeniltana, kun juhlatuli saapuu Tallinnan satamaan kierrettyään ensi ympäri Viroa, hieman olympiatulen tapaan.

Ja kyllä, meillä on vihdoinkin liput tapahtumaan! Sunnuntaina klo 14 olisi tarkoitus olla Tallinnan laululavan maisemissa kera useiden kymmenien tuhansien muiden kuulijoiden. Sitä ennen, lauantaina, ajattelin mennä kaupungille katsomaan, kun keskustasta lähtee laulajien kulkue kohti laululavaa.

3 kommenttia:

Rännumees kirjoitti...

Sinulla on samanlaiset suunnitelmat kuin mulla. Saa nähdä, tavataanko. :o) Mun paikallinen kaveri on hankkinut liput, luulisin että kans sunnuntaiksi. Pidä silmät auki, mulla on mulgipapud ja päässä luultavasti virkattu, sini-must-valge-värinen myssy. Itse kutsun sitä viro-pipoksi. Onko sulla muuten tietoa mihin aikaan se kulkue lähtee? Ja mistä?

Maris kirjoitti...

Minullakin samat suunnitelmat! :) Sen lisäksi lauantaille tanssijuhlan liput.
Kulkue lähtee tietääkseni 14.00 Vapauden aukiolta. Sieltä Pärnu mnt pitkin Viru-aukiolle ja eteenpäin laululavan suuntaan. Yllättävän vähän tietoa kuitenkin tosta kulkueesta löytyi kun yritin googlettaa.

S kirjoitti...

Hee, siellähän meitä sitten piisaa! Rännumees, sinut on varmaan helppo tunnistaa, kun kenelläkään muulla tuskin on sinimustvalgeta pipoa ja kansallistennareita :D

Samaa mieltä Mariksen kanssa siitä, että kulkueesta on ihmeen vähän tietoa. Lähtöajankohta on tosiaan tuo 14. Sen tiedon olen löytänyt, mitkä tiet ovat kulkueen takia suljettuja, joten siitä voipi jotain päätellä. Mutta eiköhän se riitä, kun menee iltapäivällä keskustan suuntaan, kulkue ei ihan heti lopu.

Terveisin nimimerkki "lopetan bloggaamisen, jos minulla ei viikonlopun jälkeen ole niitä tennareita"

Related Posts with Thumbnails