keskiviikko 12. elokuuta 2009

Virolaisten vakaa käsi ja tarkka silmä

Virolaiset ovat kovia shakinpelaajia, mutta tuntuu heiltä luonnistuvan myös dominonappuloiden asettelu. Tämän päivän Eesti Päevaleht kertoi, miten Tallinnassa haettiin tarkkakätisiä virolaisia joukkoon, joka aikoo tehdä dominonappuloiden asettelun maailmanennätyksen.

Maailmanennätys koetetaan tehdä marraskuun 11. päivä, jolloin lykätään liikeelle 4,8 miljoonaa dominopalikkaa. Valtavan dominoradan rakentaa 90 hommaan valittua, joiden joukossa on peräti 13 virolaista. Lähes viiden miljoonan palasen asettelu kestää kahdeksan viikkoa.

Ennätysyritystä järjestävä hollantilainen kehuu virolaisia erityisen hyviksi dominonappuloiden asettelijoiksi. Virolaisilla on hänen mukaansa tarvittavaa kärsivällisyyttä, sopeutumis- ja yhteistyökykyä.

Myös Viron jalkapallomaajoukkue tarvitsee tänään tarkkaa silmää ja jalkoja, sillä se kohtaa Tallinnan A Le Coq -areenalla Brasilian futismaajoukkueen ystävyysottelussa. Jos olisin jalkapallointoilija, olisin parhaillaan jossakin stadionin liepeillä kerjäämässä Kakán, Robinhon ja Gilberto Silvan nimmaria.

Vaan kun en ole, aion leikkiä kunnollista kotiäitiä ja koettaa tehdä silakkapihvejä. Silakkafileet eivät muuten maksa oikeastaan yhtään mitään. Puolen kilon hinta oli 29 kruunua, eli alle kaksi euroa.

Jos Virosta päin kantautuu tänään paljon sinistä savua, niin se tulee luultavasti meidän keittiöstä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teetkö oikein herkkuversion eli ruisjauhoilla leivitettyjä vai kevytversion ilman ihanaa, rapeaa, rasvaista ruiskuorta? Leivityksen toinen etu herkullisuuden lisäksi on se, että piffit pysyvät paremmin koossa, kun ne on pyöritelty jauhoissa.

Minä rakastan paistettuja silakoita ja silakkapihvejä, mutta ongelmana on ollut, etteivät ne tahdo pysyä kasassa. Ehkä jos paistais miedommalla lämmöllä...

Ostin muuten taannoin Turun torilta tuoreita neulamuikkuja ja paistoin ne pallogrillillä parilapannussa. Öljyä pannuun ja suolaa kaloille, pikkuiset tirisemään - ja että oli ihanaa uusien perunoiden kyljessä! Eikä ole herkuilla juurikaan hintaa.

Kotitalousvinkkaa Väikis, jolla on silakat luultavasti aika paljon paremmin hallussa kuin kiekonheittotulokset.

S kirjoitti...

Tein deluxe-version! Täytin pihvit parmesan-raasteella ja kevätsipulilla. Ruisjauhoa mulla ei kaapissa ollut, mikä vasta-alkajakokille meinasi taas aiheuttaa kriisin, kun joka ohjeessa neuvotaan nimen omaan laittamaan ruisjauhoja. Mutta tein sitten sekoituksen korppujauhoista ja vehnäleseestä (ynnä tilliä, suolaa, pippuria yms.) ja hyvin toimi. Pysyivät kasassakin ja keehtaan väittää, että tuli ihan hyviä.

Herkut söin perunamuusin kanssa, jonka tein kermaan... Ei ollut tarpeeksi maitoa kaapissa, mutta kermapurkki löytyi, joten pakkohan se oli käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Mää ehkä tuun teille syömään...

Väiks

S kirjoitti...

Tervetuloa!

Related Posts with Thumbnails