perjantai 30. lokakuuta 2009

Törmäys lasikattoon

 
Posted by Picasa


Maakri-kadulla toissapäivänä kävellessä vain nappasin ohimennen oheisen kuvan, jossa niin hyvin näkyy tämän kaupungin sekav... ei kun, anteeksi, historiallinen kerroksellisuus. Radisson-hotellin kattoterassilla on kyllä hienoa istua ja katsella kaupungin yli, mutta kyllä tämä lasipalatsien jyrääminen kaiken yli tuntuu välillä aika surulliselta.

2 kommenttia:

Rännumees kirjoitti...

:o) Hei, sinähän olet ollut "mun nurkilla". Tallinnassa ollessa niin asustelen Liivalaia-kadulla uuden nordea-pankin rakennusta vastapäätä. Vieläkö maakri-kadulla olevassa lamppuliikeessä oli kultainen "kalshnikov-pöytälamppu" näyteikkunassa?

Tallinnassa minua kiehtoo se rakennusten suuri kirjo. On kaikkea luksuksen ja slummin välillä.

S kirjoitti...

Siinä Maakrin varrella oli tosi monta sisustusliikettä, niin huippukalliin oloisia kuin vain hassujakin. En osaa sanoa lamppuliikkeestä, saattoi olla, että sellaisenkin havainnoin.

Kyllä minäkin Tallinnassa ehdottomasti tykkään siitä, että historian eri vaiheet näkyvät - ja nehän todella näkyvät, vanhasta kaupungista alkaen! Nuo hurjat tyylierot vain ovat välillä niin räikeitä. Toivoisi, että katukuvassa olisi aikakausien kokonaisuuksia, eikä vain sillisalaattia.

Related Posts with Thumbnails