maanantai 2. marraskuuta 2009

Sikalentsu ja Viro

Tuolla jokunen postaus aiemmin kysyttiin kommenteissa, puhutaanko Virossa paljonkin sikainfluenssasta.

Ei todellakaan puhuta. Kuten omassa kommentissani totesin, en varmaan tietäisi koko taudista, jos en seuraisi Suomen uutisia.

Aloin oikein sillä silmällä katselemaan viime päivien lehtiä, josko niissä taudista jotain kerrottaisiin. Lauantaisessa Eesti Päevalehdessä muistaakseni oli muutaman rivin juttu siitä, kuinka monta ihmistä Virossa on tautiin sairastunut. Heitä siis on, mutta taisi olla kahden käden sormilla laskettava määrä eikä maan tiedotusvälineiden mielestä näköjään ollenkaan näyttäviksi otsikoiksi asti.

Tänään jo hieman innostuin, kun näin yhden otsikon, jossa kerrottiin, kuinka "flunssan kynsiin joutumista ehkäisee neljä sääntöä". Olin varma, että nyt lopultakin tulee virolainen ohjeistus sikainfluenssan torjumiseen. Vaan ei. Kyseessä oli kyllä uutinen flunssantorjuntakampanjasta, mutta uutisessa ei mainittu kärsäversiota.

Äitiysneuvolassakaan minulle ei ole puhuttu sikainfluenssasta, vaikka Suomen näkemyksen mukaan olisinkin varmasti "riskiryhmää".

Joko blogin lukijoissa on rokotteen ottaneita tai taudin sairastaneita?

11 kommenttia:

elle s'ennuie kirjoitti...

Menin sit etsimään, että kuinka paljon niitä possunuhaisia virolaisia jo on ja löysin tämän nettisaitin! :D

savisuti kirjoitti...

Juuri mietin otanko rokotteen vai en kun kuulun riskiryhmään. Ensi sunnuntaina tulen käymään siellä lahden toisella puolella, kiva kuulla ettei siellä vouhoteta niin paljon tuosta flunssasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tänä aamuna piikillä! Näky oli melkoinen: harvoin on samassa odotushuoneessa sata naista enemmän tai vähemmän maha pystyssä.

Mietin kyllä, että tietoa rokotteesta on tullut vähänlaisesti, ja monet tuttavatkin tuntuvat suhtautuvan kovin epäilevästi rokotteeseen. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, ettei minun asiantuntemukseni riitä alkuunkaan siihen, että pystyisin olemaan asiassa lääkäreitä viisaampi ja tehdä virallista suositusta vastaan.

L

M kirjoitti...

Siskon perheellä Kokkolassa tauti kävi - pari päivää kuumetta 39 astetta, heikotusta, vatsa sekaisin, päänsärkyä. Viikossa suunnilleen oli ohi - ja niitä pahimpia tautipäiviä n.2.
V ja E olis tarkoitus rokottaa parin viikon päästä; samoin I saa pian piikin astman vuoksi - minä sitten varmaan sairastan taudin ainoana meidän perheestä...

Rännumees kirjoitti...

Meillä tänään työpaikalla annettiin halukkaille rokotus. Minä en ottanut. Vaikka asun Kokkolassa. :o) Paljon täällä on kyllä ollut sairastuneita, lehtijuttujen mukaan. Luku liikkuu sadoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Minä sain rokotteen eilen. Vähän oli käsivarsi arka illalla ja yöllä. Siinä kaikki rokotteesta tulleet oireet.
L saa rokotteen parin viikon päästä.

T: Se toinen raskaana oleva S

Anonyymi kirjoitti...

Olen ottanut rokotteen ja toivon olevani nyt possuflunssalta suojassa. Raskaudetilan takia suosittelen ehdottomasti rokotteen ottamista, jos vain sitä jossakin sinulle tarjotaan. Jos ei tarjota siellä Virossa niin ehkä se jotenkin voisi Suomessa käydessä onnistua.
T-täti Turusta

S kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Tänään juuri törmäsin Postimees-lehdessä ekaan isoon näkemääni juttuun taudista. Sairastuneita on Virossa muistaakseni suunnilleen 80 ja heistä suurimmalla osalla tauti on ilmennyt ulkomaanreissun jälkeen. Kuolintapauksia täällä ei sikainfluenssan takia ole ollut. Tuossakaan lehtijutussa ei mainittu rokottamisessa mitään.

elle s'ennuie, hee, kävin katsomassa sivun ja siellähän aina niin pirtsakka Gerli Padar tosiaan jakoi flunssantorjuntaneuvoja.

Niin, Virossa siis alkoi mainoskampanja influenssaa vastaan, johon tuo em. nettisivukin liittyy. Äsken sivustoa plärin läpi, eikä sikataudista edelleenkään puhuttu siellä mitään.

M, kappas, Kokkolassa oli sairastettu! Onneksi selvisivät kunnialla. Ehkä sunkin pitää mennä piikille, niin on sitten koko perheellä homma hoidettu.

L ja S, teillä asia kunnossa. Voi hitto, kai tässä pitää ryhtyä rokotusta miettimään, kuten T:kin yllä esittää.

Savisuti ja Rännumees, koettakaa pysyä terveinä!

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa sai eilen lehdestä lukea, että Viro ei ole ostanut sikainfluenssarokotteita olleenkaan. Eli ei ihme, ettei rokottamista mainosteta :(

Suomi kyllä rokottaa kaikki raskaana olevat (varmaan sinutkin ilman suurempia mutinoita, jos tulet käymään).
Söpö kesäkuva tuli postissa, kiitos!
T-täti

Anonyymi kirjoitti...

Meidän perheemme sai torstaina tietää, että kuulumme riskiryhmään, koska perheessä on sytostaattihoitoja saava jäsen, jota ei voi rokottaa. Paikallinen terveyskeskus rokotti riskiryhmäläiset perjantaina. Esikoisen kanssa olimme kaksi ja puoli tuntia jonossa, ensimmäinen tunti meni ulkona räntäsateessa. Esikoiselle annettiin sikainfluenssarokotteen lisäksi kausi-influenssarokote ja vesirokkorokotetehoste, siis kolme piikkiä. Ei jälkireaktioita eikä kipeitä jäseniä. Meillä rokotteen ottaminen on itsestäänselvyys sytostaattihoitojen takia, sanoo P.

S kirjoitti...

T, jep, Viron maan rokotteettomuus valkeni meillekin lopullisesti tämän viikon aikana. Mutta kun en kuulu Suomen sosiaaliturvaan, niin tokkopa minulle piikkiä käteen laitettaisiin, vaikka sitä tulisin kärkkymään?

P, teillä tilanne onkin päivänselvästi rokotetta puoltava. Aika karu tuo kolme piikkiä kerralla! Onneksi ei tullut niistä mitään - ja totisesti toivotaan, että influenssatkin teidät kiertävät.

Related Posts with Thumbnails